Reklam Alanı
Reklam Alanı

Yaylada donma tehlikesi geçiren vatandaşı, jandarma ve AFAD kurtardı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesine bağlı Ortaç köyünün Kale Yaylası’na, arızalanan su şebekesini onarmak için giden ve donma tehlikesi geçiren Asker Karataş (44), 9 saatin ardından kurtarıldı.

Yüksekova ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Ortaç köyündeki okula su ağlayan, Kapılı mezrasına bağlı Kale Yaylası’ndaki su şebekesi arızalandı. Bunun üzerine Asker Karataş, arızalanan şebekeyi onarmak için tek başına yaylaya çıktı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 17 derece olduğu yaylada donma tehlikesi geçiren Karataş, cep telefonuyla Jandarma, AFAD, UMKE ve 112 Acil’den yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, araçlarla mezraya, oradan da paletli kar aracı ile yaylaya ulaştı. Ekipler, 5 saat sonunda Karataş’ı donmak üzereyken buldu. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Karataş, ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Yayladaki su şebekesini onarırken donma tehlikesi geçirdiğini anlatan Karataş, “Mezradaki okulun suyu kesilmişti. Şebekeyi onarmak için yaklaşık 10 kilometre yürüyerek suyun bulunduğu mevkiye gittim. Çeşmenin yakınına vardığımda ayaklarım dondu. İlerleyemedim. Yaklaşık 9 saat boyunca yaylada mahsur kaldım. Donma tehlikesi geçirdim. Ateş yakarak biraz ısınmaya çalıştıktan sonra ilerleyemedim. Jandarma, AFAD, UMKE ve 112 Acil ekiplerini aradım. Ekipler, kısa sürede bana ulaştılar. Çok teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
-Köyden detaylar
-Karları yolları aşan ekipler
-Ekiplerden detaylar
-Olay yerine varılması
-Mahsur kalan Asker Karataş’tan detaylar
-Sağlıkçıların il müdahalesi
-Mehmetçiğin olay yerine gelmesi
-Asker Karataş ile röportaj
-Karataş’ın AFAD’ın paletli aracına binmesi
-Ambulansa bindirilmesi
-Genel detaylar

HABER: Yaşar KAPLAN/ YUKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- 
 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!