Reklam Alanı
Reklam Alanı

Yellen: ABD’nin toparlanması küresel refaha bağlı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 6 Nisan (DHA) – ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, pandemi sonrası küresel ekonomik iyileşmede ABD’nin rolüne değindiği Şikago Küresel İlişkiler Konseyi’ndeki konuşmasında, ABD’nin toparlanmasının, diğer ülkelerde finansal sistemlerin istikrara ve gelişmelerine bağlı olduğunu söyledi.
Yellen’in bu konuşması,  küresel düzeyde bir “minimum kurumlar vergisi” oranı önerdiği açıklamasının ardından geldi. Yellen, açıklamasında kamunun finansmanına tüm vatandaşların eşit biçimde katılmalarının sağlanması gerektiğini vurguladı. Biden yönetiminin kurumlar vergisi oranını yüzde 21’den yüzde 28’e yükseltmeyi ve yabancı iştiraklerden elde edilen karlara küresel bir asgari vergi koymayı planlıyor.
Yellen ayrıca, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Covid-19 pandemisi kaynaklı krizden çıkışı desteklemekte kullanmak üzere rezervlerini artırmak için 650 milyar dolarlık yeni bir Özel Çekme Hakları kaynağı hazırlamayı gündemine aldığını anımsattı.
Yellen ayrıca, küresel iklim değişikliği risklerine de dikkat çekerek, ABD Hazine’sinin, iddialı emisyon azaltma önlemlerini uygulamak, kritik ekosistemleri koruma amacıyla, karbon-yoğun yatırımlardan uzaklaşılması için uluslararası düzeyde işbirliği içinde olduğunu vurguladı.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!