Reklam Alanı
Reklam Alanı

Yem bulmakta zorlanan kuşlara, her yıl 60 ton buğday veriyorlar

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

KAR yağışının etkili olduğu Muş’ta, doğada yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar, mesken tuttukları yem fabrikasının çalışanları tarafından besleniyor. Fabrikanın işletme müdürü Suat Bulut, 50 kişilik personelin istihdam edildiği iş yerinde, yıl içinde maliyeti 100 bin TL olan 60 ton buğday ve arpanın sadece kuşlara verildiğini söyledi.

Muş’ta, toprak örtüsünün karla kaplanması nedeniyle doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar, Hasköy ilçe yolundaki yem fabrikasını mesken tuttu. Yüzlerce kuşun istila ederek, güzel görüntüler oluşturduğu fabrikanın sahipleri ile 50 kişilik personel, kuşlara gözleri gibi bakıyor. Sabah mesai öncesi öğle yemek molası ve akşam iş çıkışında kuşlara belirli alanlara buğday ve arpa serpen personel, aç kalmamaları için ellerinden geleni yapıyor. Bu kapsamda, günde 300 ile 400 kilo olmak üzere yıl içinde yaklaşık maliyeti 100 bin TL olan 60 ton buğday ve arpa, sadece kuşlara yem olarak veriliyor.

Kış mevsiminde karla kaplı doğada yem bulamayan bütün kuşların fabrikayı mesken tuttuğunu anlatan işletme müdürü Suat Bulut, “Milyonlarca kuş, fabrikamıza geliyor ve bizler de bu kuşları kendi imkanlarımızla yemliyoruz. Günlük 300- 400 kilogram kuşlara buğday, arpa gibi yem veriyoruz. Böylece aylık 7 ton, yıllık 60- 70 ton olarak kuşlara yem vermiş oluyoruz. Yani yaklaşık 100 bin TL’lik kuşlara buğday, arpa veriyoruz” diye konuştu.

Kuşların, kendilerinin sevdası haline geldiğini anlatan Bulut, “Kuşlar artık bizlerin bir sevdası çünkü her yıl sürekli olarak geliyorlar. Kış mevsiminde yaklaşık 6- 7 ay kuşlarla beraberiz. Biz onlara, onlar da bize alıştı. Elimizden geldiğince kuşlara çok iyi bakıyoruz” dedi.

20 yıldır kuşların istila ettiği fabrikada çalışan Mehmet Salih Abay ise “50 arkadaşımız ile bu fabrikada çalışıyoruz. Kış boyunca aç kalan kuşlar buraya geliyor. Onları görünce bizler de seviniyoruz ve yem veriyoruz. Kuşlar da bir can ve biz onları buralarda görünce seviniyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Fabrika içerisindeki kuşlardan detaylar
-Fabrika çatılarındaki kuşlardan detaylar
-Muhabir Muhammed Sami Maral Anonsu
-Kuşlara yem atılmasından detaylar
-Fabrika çatısındaki kuşlardan detaylar
-Brandayla kaplı yem üzerindeki kuşlardan detaylar
-Fabrikanın işletme müdürü Suat Bulut RÖP.
-Fabrika çalışanı Mehmet Salih Abay RÖP.
-Fabrika içerisinden ve çalışmalardan detaylar

Reklam Alanı

Haber ve Kamera: Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!