Reklam Alanı
Reklam Alanı

Yeni nesil kahve franchise’ı 40 günde 35 bayiye ulaştı 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İSTANBUL, (DHA)- Avrupa, ABD ve Türkiye’de eş zamanlı faaliyete geçen pop-up kahve zinciri Good for You, Türkiye genelinde 40 günde 10 ilde 35 bayiye ulaştığını açıkladı. Markayı başarıya ulaştıran temel faktörlere dikkat çeken Kurucu Ortak Cem Akın, “Bu modelde dükkan kirası yok. 24 saatte kurulabilen, dekorasyon masrafını sıfıra indiren dükkanlarla faaliyet gösteriyor” dedi. 

Pandemi, iş yapış şeklini ve süreçlerini değiştirdi. Artık daha çok kişi evinden-uzaktan çalışıyor, e-ticaret rekor üstüne rekor kırıyor, resmi işlemlerden bankacılığa hemen her konu hızla dijital dönüşüme uğruyor. Dünya dijital düzene uyum sağlayarak evrim sürecinde birkaç basamağı hızla atlarken, gıda perakendesinde yaşanan global sıkıntılara karşı, yeni çözümler girişimcilerden geliyor. Good for You’nun iki Türk girişimci tarafından kurulan Türkiye, ABD ve Avrupa’da eş zamanlı olarak başlatılan dünyanın ilk pop-up kahve topluluğu olduğunu anlatan Good for You Kurucu Ortağı Cem Akın, “Sistem, pandemi sürecinde dünya genelinde sert önlemler almak zorunda kalan ve büyük kayıplar yaşayan klişe kahve zincirlerine meydan okurken, kendi kahve dükkanını açarak hayatını değiştirmek isteyen, genç, dinamik ve iyi kalpli girişimcilere yeni ve oldukça ekonomik bir fırsat sunuyor” diye konuştu. 

BAŞARI SIRRI: YENİ NESİL PERAKENDE ANLAYIŞI 

Küçük işletmelerin peşi sıra kapandığı bir dönemde markayı başarıya ulaştıran temel faktörün iş modelinin dünyadaki hiçbir gıda franchise’ına benzememesi olduğunu ifade eden Cem Akın, “Klasik kahve zincirlerinin tüm sorunlarını ortadan kaldırıyor. Bu modelde dükkan kirası yok. Mal sahipleri ile ciro hasılat paylaşımı ile anlaşmalar yapılıyor. Dükkan sahipleri dolaylı olarak işe ortak oluyor. Herkesin kazanacağı bir iş birliği kuruluyor. Good for You, 24 saatte kurulabilen, dekorasyon masrafını sıfıra indiren dükkanlarla faaliyet gösteriyor. Sade ve yalın bir şekilde tasarlanan dükkanlarda tek tip filtre kahve ve sağlıklı atıştırmalıklar satılıyor. Bu mantık hem Türkiye’de hem de dünyada tek. Krizden etkilenen değil, krize çözüm olan bir anlayış” değerlendirmesinde bulundu.

40 GÜNDE TÜRKİYE’DE 10 İL, GOOD FOR YOU İLE TANIŞTI

Reklam Alanı

Akın, markanın Türkiye’deki faaliyetleri hakkında ise şu bilgileri paylaştı: 

“Good for You Türkiye mağazaları için ekim ayında talep toplamaya başladı. Sisteme 60 gün içerisinde bin 200’ün üzerinde talep geldi. Biz mekan değil insan odaklı bir projeyiz. Süreçte sadece yatırım bedelini ödeyebilmek yeterli değil. Hikayesi olan ve hayatını değiştirmek isteyen yatırımcı adayları seçiliyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Hatay, Malatya, Gaziantep, Kayseri… Good for You bugün itibariyle 10 ilde faaliyette. İstanbul’da 3, İzmir’de 3, Malatya ve Hatay’da 2, Kayseri, Gaziantep, Bursa ve Mersin’de 1 açık bir şekilde hizmet veriyor. Proje Türkiye ile eş zamanlı Amerika, İngiltere ve Avrupa’da faaliyette. Hedef, 2021 yılı sonunda dünya genelinde 300, 2022’de 800 dükkan sayısına ulaşmak.”

“Y VE Z KUŞAKLARINI HEDEFLİYOR”

Good for You’nun kurucuları son 7 yıldır New York-Londra-Avrupa arasında senede 4 farklı şekilde yaşayan girişimci Cem Akın ve dünyanın önde gelen şirketleri için markalaşma projeleri geliştiren iletişim girişimcisi Onur Yanık. Cem Akın ve Onur Yanık, 20 yıldan uzun süredir yeni girişimlerin içerisinde. İkilinin sıra dışı projeleri “yeni dünyalı” dedikleri Y ve Z kuşaklarını hedefliyor.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!