Reklam Alanı
Reklam Alanı

Yerli teknoloji çözümleriyle arızalar önceden tahmin edilebiliyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İSTANBUL, (DHA)- Turkcell, yeni nesil dijital teknolojiler ve yerli çözümler sayesinde olası kesintiler ve arızaların önceden tahmin edilebildiğini duyurdu. Çözüm sağlanamayan arızaların da saha ekiplerine otomatik yönlendirildiği bildirildi.

Müşterilerine kaliteli şebeke deneyimi yaşatmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü açıklayan Turkcell, Servis Operasyonları Merkezi’nde kullanılan yeni nesil dijital teknolojiler ve yerli çözümler sayesinde şebeke performansının üst seviyede tutulduğunu duyurdu. Açıklamada, “Mobil ve sabit erişim şebekesinin sağlıklı işlemesi için kullanılan 200 bini aşkın şebeke ekipmanından sağlanan alarmlar ve performans verileri akıllı makineler (robotlar) vasıtası ile analiz ediliyor. Bu sayede çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilecek olası sorunlara otomatik olarak uzaktan müdahale edilebiliyor. Ayrıca çözüm sağlanamayan arızalar ise saha ekiplerine otomatik olarak yönlendiriliyor” denildi.

OPERASYONEL SÜREÇLER AKILLI ROBOTLARLA YÜRÜTÜLÜYOR

Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu operasyon süreçleri yıllar içerisinde şebekede gerçekleştirilen dijital dönüşüm çalışmaları sayesinde yaklaşık yüzde 95 oranında dijitalleştirilerek akıllı robotlarla yapılmaya başlandı. Sahada çalışan personeller ise kendilerine özel olarak tasarlanmış olan Akıllı Asistan uygulaması ile ihtiyaç duydukları tüm bilgilere kolayca ulaşıp arızalara hızlıca çözüm bulabiliyor. Turkcell mühendisleri tarafından bu amaçla geliştirilen yapay zekâ teknolojisi hava koşullarından ya da cihaz arızalarından dolayı meydana gelebilecek servis kesintilerini önceden tahmin ederek kesinti yaşanmadan müdahale edilebilmesini sağlıyor.  Bununla birlikte Türkiye’nin dört bir yanından Çağrı Merkezi’ne gelen aramalar da anlık olarak takip ediliyor ve belirli bir lokasyonda çağrı yoğunluğu artışı yaşanırsa otomatik arıza analizi yapılarak ilgili mühendisler sistem tarafından robot aramalarla bilgilendiriliyor.” 

Reklam Alanı

“BİN 300’E YAKIN AR-GE MÜHENDİSİ ÇALIŞIYOR”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, “Üstün iletişim altyapımızı kendi geliştirdiğimiz teknolojilerin de katkısıyla her geçen gün daha güçlü hale getiriyoruz. Bu çalışmalarımızla ana hedefimiz müşterilerimize kusursuz bir deneyim yaşatmak. Bunun için bin 300’ü bulan Ar-Ge mühendisimiz ile var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar sayesinde sağladığımız tasarruflarla da kaynak verimliliğimizi maksimum düzeye çıkartıyoruz. Bugün geliştirdiğimiz teknolojiler ve yaptığımız çalışmalar dünya çapında örnek olarak gösteriliyor. Turkcell mühendisleri önümüzdeki dönemlerde de geleceğin teknolojilerini kullanarak müşterilerimiz için yerli inovatif çözümler geliştirmeyi sürdürecek” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!