Reklam Alanı
Reklam Alanı

Yılkı atları, 2 bin 300 rakımlı yaylada dronla görüntülendi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İlyas Kaan TAYTAK/EMİRDAĞ (Afyonkarahisar), (DHA)- AFYONKARAHİSAR’ın Emirdağ ilçesinin 2 bin 300 rakımlı Yellibel Yaylası’ndaki yılkı atları, doğal yaşam alanlarında dronla havadan görüntülendi.
Emirdağ ilçesine ismini veren, 2 bin 300 rakımlı Emir Dağları’ndaki yılkı atları, fotoğraf ve doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor. Yaylada otlayan, kar sularının oluşturduğu göletlerden su içen,
toplu halde gezen ve dörtnala koşan atlar, dronla görüntülendi. Mevsime bağlı olarak ot ve su bulmakta zorluk çeken atlar, bazı zamanlarda yerleşim yerleri yakınlarına kadar iniyor. Bazen de yılkı atları, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleriyle sivil toplum kuruluşlarının bölgeye bıraktığı saman ve yoncalarla besleniyor. 
Bölgedeki Tez köyünde yaşayan Nurettin Yılmaz, “Emirdağ yaylalarında yılkı atları yayılıyor, yılkı atları yaşıyor. Bu bölge yılkı atlarının doğal yaşam alanıdır ve biz bu atların, bu tabiat varlıklarının korunmasından yanayız” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!