Reklam Alanı
Reklam Alanı

YKS’nin ikinci oturumu AYT sona erdi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Esma MURAT –  Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL (DHA) – ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’nca 81 ilde ve Lefkoşa’da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) sona erdi. Sınavdan çıkan adaylar sınavlarının iyi geçtiğini ancak matematikte zorlandıklarını söyledi. 

Saat 10.15’te başlayan AYT’de adaylara 180 dakika süre verildi. Okul bahçelerine alınmayan adayların yakınları, sınav bitimine kadar okul çevresinde bekledi. Sınavdan çıkan adayların birçoğu sınavlarının iyi geçtiğini söyledi.  Sınav sonrası mutlu olduğunu söyleyen Esra Kalkan, “Sınavım düne göre çok daha iyi geçti. Şimdi daha mutluyum. Kurtuldum artık. Sınavda en çok matematik beni zorladı. Ancak Türkçe çok kolaydı. Sürede bana çok iyi yetti” dedi. Esra Kalkan’ın teyzesi Yeşim Kırcalı ise “Biz çocuklardan daha çok heyecanlandık. Ama dün çok moralimiz bozuldu. Bugün sınavdan çıkan çocukların yüzleri biraz daha gülüyor. Yabancı Dil Sınavı’ndan sonra rahatlayacağız. Üzerimizden yük kalkacak” ifadelerini kullandı. 

“AYT BENCE DAHA ZORDU”
Sınavının güzel geçtiğini belirten Emirhan Pirim, “Sınavım güzel geçti. Sözelci olmama rağmen Türkçe ve Felsefe soruları biraz düşündürdü. Ancak dün ile kıyaslarsam AYT bence daha zordu” dedi. Yiğit Yazan ise “Sınavım güzel geçti ancak sayısal kısmı zordu. Zaten sayısalım iyi değil. Ancak onun dışında sınav güzeldi” ifadelerini kullandı. 

(Fotoğraf)

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!