Reklam Alanı
Reklam Alanı

YouTube’a Yeni Bir Özellik Geldi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

YouTube kullanıcıları, çok yakında yepyeni bir özelliğe kavuşacak. Henüz test aşamasında olan ve yalnızca bazı hesapların kullanımına sunulan bu yeni ‘Clips‘ özelliği sayesinde kullanıcılar videolarından ve canlı yayınlarından kısa videolar kırpıp düzenleyerek farklı platformlarda paylaşabilecek.

Twitch kullanıcılarının aşina olduğu bu özelliğin, test aşamasında elde edilecek geri dönüşlerle birlikte geliştirilmesi ve sonrasında tüm kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor. Bu özellik ile birlikte YouTube kullanıcıları bu kısa videoları düzenleyip diledikleri sosyal medya platformlarında paylaşabilecekler.

Bazı video içerikleri için özellik kullanım dışı bırakılacak:

Gelen ilk bilgilere göre özellik çocuklar için üretilen videolarda, 8 saatten uzun canlı yayınlarda ve hala devam etmekte olan canlı yayınlarda kullanılamayacak. Ayrıca bu kısa videolar, video üreticilerinin söz konusu içeriği kaldırması durumunda silinecek.

Düzenli olarak platformda yaptığı yenilikler ve geliştirmeler ile çeşitliliği artırmaya ve sosyal medya dinamiklerine uygun hale getirmeye çalışan YouTube bu hamle ile de benzer bir amaç edinmiş gibi görünüyor. Çünkü bu özellik ile birlikte YouTube videolarının ve yayınlarının bir nevi ön izlemesi oluşturulacak ve yayıncılar kolayca bu videoları sosyal medya hesaplarında paylaşarak daha çok etkileşim sağlayabilecek.

Reklam Alanı

Özelliği nasıl kullanabileceğiz?

YouTube Clips özelliğini kullanabilmek için videoda yer alan klip simgesine dokunarak karşınıza çıkan ekranda kırpacağınız kısmı seçmeniz gerekecek. Sonrasında kırptığınız kısa videoya bir başlık ekleyerek dilediğiniz platformda paylaşabileceksiniz. Böylece tüm sosyal medya platformlarındaki takipçileriniz de çok daha kısa yoldan videonuza göz atma şansı yakalamış olacak.

Kaynak: Webtekno

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!