Reklam Alanı
Reklam Alanı

Yozgat’ta ekili arazilerde ‘sağanak’ zararı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ta etkili olan sağanak nedeniyle Kırım ve Türkmensarılar köylerinde yaşanan sel, ekili arazilere zarar verdi.
Öğle saatlerinde etkili olan sağanak, merkeze bağlı Kırım ve Türkmensarılar köylerinde sele dönüştü. Her iki köyde de sel nedeniyle ekili araziler, su altına kaldı. Sebze ve meyve ekili bahçelerde zarar oluştu.
Kırım köyünde Ercan Yılmaz’a ait kümesteki 30 kaz ve 5 tavuk telef oldu. Yılmaz, “Köyümüzde ilk defa böyle bir sel oluştu. Ekili alanlar, köy mezarlığı, çocuk oyun parkı sel suları altında kaldı. Kümes hayvanlarımız telef oldu. Selin geldiğini gördüm ve geri çekilmesem beni de götürecekti” dedi. Öte yandan Yılmaz ve ailesi, su basan ahırda ölmek üzere olan yavru kedi ve kazı kurtarıp evlerinde koruma altına aldı.
Türkmensarılar köyü muhtarı Hasan Duyar da “Ekili alanlarımız sel sularından zarar gördü. Yarım saat kadar yağan yağmur ve dolunun şiddetiyle sel oluştu” diye konuştu. İki köyde de hasar tespit çalışması başlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!