Reklam Alanı
Reklam Alanı

Yüzeyi donan Sivas’ın en büyük gölü Tödürge’de, seyirlik manzara

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Eraydın AYTEKİN-Arife Defne ARSLAN/SİVAS, (DHA)- HAVA sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında seyrettiği Sivas’ta, kentteki en büyük göl olan Tödürge’nin yüzeyi de buzla kaplandı. Gölde seyrine doyumsuz bir manzara oluştu.
Kent genelinde kar yağışının ardından yaklaşık 10 gündür devam eden soğuk hava özellikle gölleri etkiledi. Sıcaklığın zaman zaman eksi 18’lere kadar düşmesiyle kentin yüz ölçüm bakımından en büyük gölü konumundaki Zara ilçesi yakınlarında bulunan Tödürge Gölü’nün de yüzeyi dondu. Zara ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan ve tepeli batağan, kızıl boyunlu batağan, leylek, angut, kılördek, karaçaylak, deniz kartalı, saz delicesi ve turna gibi kuş türlerini barındıran ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yaklaşık 10 yıl önce Ulusal Sulak Alan ilan edilerek avlanma yasağı getirilen göl kışın ayrı bir güzelliğe büründü. Her mevsim doğaseverler ve fotoğrafçıların ilgisini çeken gölün yüzeyi soğukların etkisi ile buzla kaplandı. Buz tutan yüzeyin bazı bölümleri de karın etkisi ile bembeyaz bir görünüme kavuştu. Üzerinde insanların rahatlıkla yürüyebildiği göl, manzarasıyla etkiliyor.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!