Reklam Alanı
Reklam Alanı

Zağnos Paşa Camii’nin tarihi meydanı ortaya çıkıyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Fatih Emrah ERDOĞAN/ BALIKESİR (DHA)- BALIKESİR’in tarihi ve kültürel değerleri arasında yer alan Zağnos Paşa Camii ve civarındaki yapıları içine alan meydanda, düzenleme çalışmaları devam ederken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi alanın siluetini gölgeleyen yüksek binalar tıraşlanarak meydana yeni bir doku kazandırılıyor.
Zağnos Paşa Camii alanında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği ile Anıtlar Kurulu ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilk olarak bölgedeki altyapı sorunları ortadan kaldırıldı. Sonrasında ise çevre yolların bakım ve onarımları gerçekleştirildi. 1600 metrekarelik mevcut cami avlusunun kapasitesi, birinci sınıf malzemeler kullanılarak 3 bin metrekareye çıkarıldı.
‘VATANDAŞLARIN NEFES ALACAKLARI BİR YER HALİNE GETİRİLDİ’
Tarihi dokuya ve çevreye saygılı olarak planlamaların yapıldığını açıklayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bölgenin, yeşil alanları ve dikilen ilave çınar ağaçlarıyla vatandaşların nefes alabilecekleri bir yer haline getirildiğini belirtti. Başkan Yılmaz, “Tarihi meydanın çevresindeki taşıt yolları ise doğal taşlarla kaplanarak, yaya öncelikli bir dolaşım sağlanacak, taşıt trafiği yavaşlatılarak tarihi dokuya uygun bir çevre oluşturulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Balıkesir ziyareti sırasında incelemede bulunduğu meydanda, Zağnos Paşa Camii’ni gölgeleyen binanın tıraşlanmasını istemişti. O binanın tıraşlanmasının ardından şimdi de alanda bulunan tarihi binanın üstüne daha sonradan yapılan ek kat tıraşlanarak, Karaoğlan Mahallesi muhtarlık binasının da yıkımı gerçekleştirildi. Zağnos Paşa Camii, Karesi Türbesi, Paşa Hamamı ve alanda bulunan tescilli yapı başta olmak üzere, tarihi yapıları bütünleştirecek proje kapsamında çalışmalar hızla ilerliyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!