“Zorlu Günler Geliyor” Usta İsim, Altın Fiyatı İçin Sıradakini Açıkladı!

zorlu-gunler-geliyor-usta-isim-altin-fiyati-icin-siradakini-acikladi-AyGKwAna.jpg

USBWM’den analist Haworth’a göre, altın fiyatı için destek yok; temel metaller ve petrol daha iyi görünüyor. Piyasa stratejistine göre, yükselen reel faiz oranları ve daha güçlü bir ABD doları yılın geri kalanında önemli bir ters rüzgar olarak hareket edeceğinden altın piyasası zorlu bir ortamla karşı karşıya. Ayrıntılar Kriptokoin.com’da.

Altın fiyatı için karamsar tablo

US Bank Wealth Management’ta kıdemli bir yatırım stratejisti olan Rob Haworth, Kitco News ile yaptığı röportajda, altının bir portföyde önemli bir bileşen olmaya devam etmesine rağmen, temel metal ve petrol gibi daha güçlü döngüsel emtialara daha fazla dikkat ettiğini söyledi. Mevcut ekonomik ortamda arz kısıtlamalarının ve artan talebin çekici göründüğünü de sözlerine ekledi.

Haworth, Federal Rezerv para politikasını değiştirmeye ve yıl sonundan önce aylık tahvil alımını potansiyel olarak azaltmaya çalışırken altın fiyatlarının mücadele etmesini beklediğini de sözlerine ekledi. Altın piyasası, yatırımcıların Federal Rezerv’in son para politikası toplantısını sindirmeye devam etmesiyle ons başına 1,750 doların üzerinde önemli bir desteği test ediyor. Fed’in daraltma planlarını açıklamamasına rağmen, planları Kasım ayında açıklayacakları ve potansiyel olarak Aralık ayında uygulayacakları yönünde beklentiler artıyor.

Altın ve ekonomik projeksiyonlar

Aynı zamanda, en son ekonomik projeksiyonlar, merkez bankası komitesinin Aralık 2022’de bir faiz artırımı potansiyeli gördüğünü gösteriyor. Merkez bankası, oranların 2023 yılına kadar %1’e çıkacağını düşünüyor. Haworth, “Herkes daha yüksek faiz oranları görmeyi bekliyor ve bu, altına yönelik yatırım talebinden bir puan daha alacak. Şu anda altın desteği yok” dedi. Haworth, yakın vadede altın fiyatları konusunda pek iyimser olmasa da, mevcut fiyatları desteklemek için hala çok fazla ekonomik belirsizlik olduğunu da sözlerine ekledi. Yaz boyunca artan COVID-19 vakalarının ABD ekonomik aktivitesinde yumuşak bir yama oluşturduğuna dikkat çekti. Bunun ne kadar sürebileceğini söyleyemeyiz, diye ekledi. Howarth şöyle diyor:

Şu anda araftayız. COVID-19 vakaları azalmaya devam ederse, güçlü bir iyileşme görebiliriz. Tüketiciler açıkça virüse dayalı seçimler yapmaya devam ediyor. Enfeksiyonda başka bir artış görürsek, bu belirsizliğin devamı demek…

Ancak Haworth, ekonomik toparlanma beklendiği kadar güçlü olmasa bile, bunun Federal Rezerv’in para politikalarını sıkılaştırma planlarını rayından çıkarmayabileceğini söyledi. Howarth “Fed’in faiz oranlarını azaltmayı düşünmesi, ancak belki de faiz oranlarını yükseltmemesi için ekonomik büyümede yeterli alan var. Muhtemelen piyasalarda merkez bankalarının daha az uzlaşmacı olmaya başlayabilecekleri yeterli likidite vardır” dedi.

Haworth, firmasının temel senaryosunun, döngüsel toparlanmanın devam etmesi ve toparlanmayla ilişkili varlıkların yatırımcılar için çekici kalması için olduğunu söyledi. Analist: “Altın yerine, döngüsel emtiaların bu noktada muhtemelen daha iyi bir hikayesi olduğunu düşünüyorum” dedi. Haworth, ham emtialardan ziyade üreticilerde öz sermaye tarafında daha fazla değer gördüğünü de sözlerine ekledi. Alüminyum veya bakır gibi emtialarda geriye çok az şey kalsa bile, mevcut fiyatlarının üreticiler için hala önemli bir değeri temsil ettiğini kaydetti.

Kaynak: Kripto Koin

Exit mobile version