Reklam Alanı
Reklam Alanı

TCMB-Portföy yatırımlarında Mart’ta 5.7 milyar dolar çıkış oldu

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 11 Mayıs (DHA) – Doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net girişler Mart ayında 363 milyon dolar olarak gerçekleşirken, aynı ayda portföy yatırımlarında net çıkışlar 5 milyar 699 milyon doları buldu.
Merkez Bankası’nın (TCMB) verilerine göre, resmi rezervler Mart ayında net 6 milyar 169 milyon dolar azaldı.
Bu dönemde, yurt dışı yerleşikler hisse senedi piyasasında 1 milyar 33 milyon dolar ve devlet iç borçlanma senetleri piyasasında da 915 milyon doları net satış yaptı.
Yurt dışındaki tahvil ihraçlarıyla ilgili olarak; bankalar 229 milyon dolar ve genel hükümet 3 milyar 649 milyon doları net geri ödeme yaptı.
Yurt içi bankaların yurt dışı muhabirlerindeki efektif ve mevduat varlıkları 3 milyar 648 milyon dolar artarken, yurt dışı bankaların yurt içindeki mevduatları, yabancı para cinsinden 1 milyar 775 milyon dolar artarken, Türk Lirası cinsinden 720 milyon dolar net azaldı ve toplam 1 milyar 55 milyon doları net artış belirlendi.
Yurt dışından sağlanan kredilerle ilgili olarak; bankalar ve diğer sektörler sırasıyla 374 milyon dolar ve 202 milyon dolar net kullanım, genel hükümet de 136 milyon dolar net geri ödeme gerçekleştirdi.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!