Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 10 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Niğde Valisi Şimşek: Kırmızı kategoriye girmemize çok az kaldı

KORONAVİRÜS haritasında yüksek riskle turuncu kategoride bulunan Niğde’de denetimlere katılan Vali Yılmaz Şimşek, hafta boyunca denetim yapmalarına rağmen kentte vaka sayılarının yükseldiğini ve kırmızı kategoriye girmeye çok az kaldığını söyledi.

Vali Yılmaz Şimşek ile Niğde Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş ve Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, kentte koronavirüs denetimi yaptı. Denetimde, işletmelerde yüzde 50 kapasite şartına uyulması, Hayat Eve Sığar (HES) kodu kontrolünün yapılıp yapılmadığı, maske, mesafe ve hijyen kurullarına uyum kontrol edildi.

Koronavirüs haritasında yüksek riskli iller kategorisinde yer alan Niğde’nin tekrar kapanma dönemine girme olasılığı bulunduğunu belirten Vali Şimşek, denetimlerin hafta boyu sürdüğünü ancak vaka sayılarının arttığını kaydetti. Vali Şimşek, “Bizler normal pozisyonumuzu korumak isterken bir alt sarı kategoriye inmek isterken maalesef şu anda kırmızı kategoriye girmemize çok az kaldı. Artık vatandaşlarımızın büyük bir sorumluluk bilinciyle hareket etmesi ve kurallara tam anlamıyla uyması gerekiyor. Aksi takdirde bütün kazanımlarımızı kaybedip tekrar en yüksek kategoriye çıkmamız an meselesi. Vatandaşlarımız kurallara uyduğu müddetçe bu kuralları kişiselleştirdiği müddetçe inanıyorum ki biz daha alt kategorilere geçebiliriz. Bunu yapmadığımı takdirde kurallara uyulmadığı takdirde bunun zararını tüm Niğde olarak çekeceğiz. Esnaflarımız çekecek. İş yerlerimiz çekecek. Tekrar kapanma dönemine girme olasılığımız var. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızın ricamız kurallara uyması” dedi.

Görüntü Dökümü:
————————–
– Denetim ekibinden görüntü
– Vali Yılmaz Şimşek’in işletmelere ziyaretleri
– Vali Şimşek’in uyarıları
– Vali Şimşek’in açıklamaları

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

========================

Mağaza sahibini, ‘EFT’ yalanıyla 600 lira dolandırdılar
 
ADANA’da mağaza sahibi Ramazan Tiftik (30), 8 başörtüsü alıp, ücretini hesap numarasına EFT ile göndereceklerini söyleyen çift tarafından 600 lira dolandırıldığını iddia ederek, polise başvurdu. Tiftik, çiftin alışveriş sırasında verdikleri EFT talimatını, mağazadan ayrıldıktan sonra iptal ettiklerini öne sürdü.

Dolandırıcılık olayı iddiaya göre 13 Mart Cumartesi günü Çukurova ilçesindeki Şehitler Bulvarı’nda bulunan tesettür giyim mağazında yaşandı. Mağazaya İ.A. ile birlikte gelen B.A., 600 lira değerinde 8 başörtüsünü alıp, kasaya geldi. Eşi İ.A. da ödeme yapmak için cüzdanını çıkarttı. Ancak kredi kartını unuttuğunu söyleyip, Ramazan Tiftik’e ödemeyi hesap numarasına EFT ile yapmak istediğini bildirdi. Tiftik de hesap numarasını verdi. İ.A. cep telefonundaki mobil bankacılık uygulamasından EFT talimatı verdiğine dair yazıyı gösterdikten sonra eşi ile birlikte mağazadan ayrıldı. Pazartesi sabahı paranın hesabına geçmemesi üzerine Tiftik, İ.A.’yı arayıp, 600 lirayı istedi. Ancak daha sonra ki aramalarında cep telefonu numarasının engellendiğini fark etti. Ramazan Tiftik hemen polise başvurdu.

Tiftik, poliste çok sayıda suç kayıtları bulunan çiftin yer aldığı güvenlik kamera görüntülerini Adana Çevirme Radar adlı sosyal medya hesabından paylaşarak, esnafı dikkatli olmaları yönünde uyardı. 

‘BAŞKALAR MAĞDUR OLMASIN’
Ramazan Tiftik, yaşadıklarını şöyle anlattı: 
“Cumartesi günü eşim ile birlikte satış yaparken içeri bir çift girdi. 600 liralık başörtüsü satın aldılar. Kasaya geldiklerinde kredi kartlarının yanlarında olmadığını, işlemi EFT yoluyla yapabileceklerini söylediler. Biz hafta sonu EFT yapılamadığını biliyoruz. GüvenİP, satışı gerçekleştirdik. Pazartesi oldu para hesaba düşmedi. Aradığımda oyaladı, sonra da numaramı engelledi. Başka numaradan aradım, terar engelledi. Karakola gittim. İkili bunu birçok kişiye yapmışlar. Birçok suçtan dosyaları varmış. Karakola 10-12 kadar suç duyurusunda bulunulmuş. Karakola gerekli başvuruyu yaptım. Davacı ve şikayetçiyim. Başka insanların mağdur olmasını istemiyorum.”
Öte yandan, çiftin mağazada alışveriş yaptığı ve telefondan EFT talimatı vermeye çalıştıkları anlar, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. 

Görüntü Dökümü
———————-
– Dolandırılan esnaf ile röp
– Güvenlik kamera kayıtları
– Detay görüntüler
Haber:Gülşah ÖZGEN-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

========================

Yoğun bakım hemşiresi, günlüğüne çizdiği resimler ile sergi açtı

KOCAELİ’nin Darıca ilçesindeki Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan hemşire Nazik Tan, pandemi döneminde hastaların ve kendilerinin yaşadığı sıkıntıları anlattığı günlüğüne çizdiği illüstrasyon resimler ile sergi açtı.

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 3. Düzey Yoğun Bakım servisinde çalışan hemşire Nazik Tan, pandemi döneminin başından bu yana bir günlük tutarak hastaların ve kendilerinin yaşadığı sıkıntıları yazdı. Günlüğüne illüstrasyon çizimler de yapan hemşire Tan, bugün günlüğüne yaptığı çizimlerden oluşan bir sergi açtı. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan açılış törenine Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve hastane çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

“BU SAVAŞI ÖLÜMSÜZLEŞTİRMİŞ”
Serginin açılışında konuşan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “1 seneden bu yana pandemi nedeniyle yoğun bir savaş veriyoruz. Bu savaşı bizzat yaşayanlardan biri de hemşire Nazik Tan olmuştur. Kalemine sağlık, bu savaşı ölümsüzleştirmiş. Kendisine teşekkür ediyorum. Rahmetli olan sağlık çalışanlarımıza Allah’tan Rahmet diliyorum. Hastalık geçiren bütün sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

“ÇOK BÜYÜK MÜCADELE VERDİK”
Türk Bayrağına sarılı bir tabutun yer aldığı çizimin, geçtiğimiz aylarda Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hastanenin doktorlarından Mehmet Karakum’un cenazesini temsil ettiğini söyleyen hemşire Nazik Tan, “Şehidimiz bizim, çok büyük acımız. Bir çok hastalanan arkadaşım oldu. Hepsi görevlerine aynı şekilde geri döndüler. Ama biz kurum olarak, bütün ekiple birlikte çamaşırhaneden, güvenlik personeline kadar, inanın çok büyük mücadele verdik. Bu zincirin halkaları olarak hep birlikte verdiğimiz mücadelenin 1 yıl sonrasında, alnımızın akıyla çıktığımıza inanıyorum. Süreç hala devam ediyor. Ama biz de mücadelemize aynı şekilde devam ediyoruz” dedi.

“TECRÜBE ETTİKLERİMİZİ AKTARMAK İSTEDİM”
Mesleğinin dışında ressamlık da yaptığını belirten hemşire Nazik Tan, “Covid-19’un başlangıcı olan 2020 Mart ayından itibaren bu güne kadar geçen 1 yıllık süreçte çizim günlüğü tuttum. Tuttuğum bu günlükte, bu güne kadar yaşadıklarımız, tüm sıkıntılarımız, gördüklerimiz, tecrübe ettiklerimizi aktarmak istedim. Görsellik, her zaman daha fazla hafızalarda kalır diye düşündüm. Çizim günlüğümün bugün sergisi oldu. Mutluyum, onurluyum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Sergiden görüntüler
– Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan’ın konuşması
– Hemşire Nazik Tan’ın konuşması
– Detay
HABER-KAMERA: Erol POLAT/DARICA(Kocaeli),(DHA)

========================

Evinde 47 kilo esrarla yakalandı
 
HATAY’ın Kırıkhan ilçesinde polisin bir eve düzenlediği operasyonda 47 kilo 200 gram takoz esrar, 66 bin 864 hap ve metamfetamin ele geçirildi. Ev sahibi Suriye uyruklu M.R. gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaşayan Suriye uyruklu M.R.’nin uyuşturucu madde ticareti yaptığı bilgisini aldı. Şüphelinin evine baskın yapan ekipler M.R.’yi gözaltına aldı. M.R.’nin evinde yapılan aramada 47 kilo 200 gram takoz esrar, 66 bin 864 hap, metamfetamin ve hassas terazi ele geçirildi. Emniyete götürülen M.R. sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:
————————-
– Uyuşturucu maddeler
Haber: Mehmet KOCACIK – Kamera: HATAY,(DHA)

========================

Denizde kaybolduğu düşünülen yaşlı adam için arama çalışması başlatıldı

DÜZCE’nin Akçakoca ilçesinde dün gece sahilde kaybolan Ahmet Yiğit(74) için denizde ve sahilde arama çalışması başlatıldı.

Düzce’nin Akçakoca ilçesi DSİ mevkiinde kaybolan Ahmet Yiğit’i bulmak için çalışma başlatıldı.Yaşlı adama ait eşyalar sahilde bulunurken, bölgedeki bir fabrikanın güvenlik kamerasında ise denize doğru gittiği görüldü. Denize girdiği düşünülen Ahmet Yiğit’i bulmak için denizde arama çalışmaları başlatıldı. Akçakoca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, dalgıçlarla birlikte deniz ve sahil bölgesinde yaşlı adamı arıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Arama kurtarma ekiplerinin görüntüleri
– Çalışmalardan görüntüler
– Detay
HABER-KAMERA: Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA(Kocaeli),(DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!