Reklam Alanı
Reklam Alanı

Binbir hatimin 488’inci yılında okunan 136 bin 890 hatimin duası yapıldı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Binbir hatimin 488’inci yılında okunan 136 bin 890 hatimin duası yapıldı

ERZURUM’un doğal afetlerden, savaştan korunması için 488 yıl önce başlatılan ‘Binbir Hatim’ geleneği kapsamında okunan 136 bin 890 hatimin duası yapıldı. 
    Erzurum merkez ve ilçelerdeki camilerde 18 Aralık 2020’de başlayan binbir hatimler bugün tarihi Ulu Cami’de cuma namazı öncesi yapılan duayla sona erdi. 2 bin 216 metrekare alana sahip camide yapılan duaya katılmak isteyen vatandaşlar, sabah erken saatlerde camideki yerini aldı. Pandemi sebebiyle maske ve mesafe kuralına uyularak yapılan hatim duası imam ve müezzinlerden oluşan grubun ilahi okumasıyla başladı. İl Müftüsü Şahin Yıldırım, binbir hatimlerde okunan hatim sayısının 136 bin 890 olduğunu açıkladı. Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesine hatim bağışlayanların sayısının 12 bin 743 olduğunu belirtti. 
    Ayasofya Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu ile Elazığ Müftüsü Selami Aydın’ın Kur’an-ı Kerim okuduğu camide hatimlerin duasını ise Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt yaptı. Doç. Dr. Fatih Kurt, duasında yaşanan kuraklığa dikkat çekerek, “Bizleri susuz bırakma Allahı’ım” dedi. Kurt, duasında pandemiyi de unutmadı. Kurt, “İçerisinde bulunduğumuz bu afet ve salgından kurtuluş istiyoruz. Bizleri selamete eriştir, bu hastalıktan bizi koru. Tez zamanda bu afetten arınmayı nasip et. Milletimizin, insanlığın üzerindeki bu musibeti kaldır, gönlümüze genişlik ver, üzerimize sağlık yağdır, bize rahmetini gönder” diye dua etti. 
    Camiyi dolduran vatandaşların gözyaşları içinde katıldığı duanın ardından cuma namazı kılındı. 
‘PİR ALİ BABA BAŞLATMIŞ’
    Erzurum merkeze bağlı Dutçu köyünde oturan Pir Ali Baba, “Eğer her yıl 1001 hatim okursanız, Allah bu memleketi özellikle zelzeleden (depremden) korur” diyerek 488 yıl önce geleneği başlatır. Pir Ali Baba ayrıca, sahibi bulunduğu 8 köyden 4’ünün gelirinin tamamını 1001 hatmin okunması için vakfeder. Birinci Dünya Savaşı yıllarına kadar gelenek aralıksız sürer. Savaş sırasında ara verilen gelenek, daha sonra aksamadan devam eder.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Grubun ilahi okuması
-İlahi grubundan detay
-Cami cemaatinin maske ve mesafeli oturması
-Cemaatten genel ve detay
-İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın konuşması
-Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an okuması
-Fatih Kurt’un dua etmesi
-Cami cemaatinin duaya katılması
-Hatim duasından genel ve detaylar

Haber-Kamera: Salih TEKİN / ERZURUM, (DHA)

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!