Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ – 3

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SARIYER’DE MİNİBÜS DURAĞINA UĞRADI -1

Gülseli KENARLI – Harun UYANIK / İSTANBUL (DHA) CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Sarıyer’de minibüs durağına uğrayarak, minibüsçülerle sohbet etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Kısıklı’daki konutundan Tarabya’da bulunan Huber Köşküne geçerken, yol üzerinde bulunan minibüs durağına uğradı. Erdoğan burada bir süre minibüs şoförleri ile sohbet etti. Erdoğan, daha sonra Huber Köşkü’ne geçti.

Görüntü dökümü:
————
-Erdoğan’ın konvoyu
-Minibüsçülerle sohbet etmesi
-Detaylar

=================

2- (ÖZEL) – BİR ÇOK ÜNLÜ İSİM YETİŞMİŞTİ… KONSERVATUVAR ÖĞRENCİLERİNDEN TARİHİ BİNADAN TAŞINMA KARARINA TEPKİ

-Kadıköy’de Haldun Taner Sahnesi’ne de ev sahipliği yapan tarihi bina İBB tarafından restorasyona alındı.
-Binada eğitim gören İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, bir daha binaya geri dönemeyeceklerinin açıklandığını belirterek eylem yaptı.
 
Beyza Nur GÜLER-Buğra BENLİOĞLU/İstanbul, (DHA)  – İSTANBUL Üniversitesi Devlet Konservatuvarı (İÜDK) öğrencileri, Kadıköy Rıhtımı’ndaki tarihi binadan, Göztepe’deki yerleşkeye taşınması kararını protesto etti. Bina önünde toplanan öğrenciler, “Konservatuvar yerinde güzel” diyerek basın açıklaması yaptı. 
İÜDK Kadıköy Rıhtımı’ndaki tarihi binadan, Göztepe’deki yerleşkeye taşınma kararının alınmasına öğrenciler tepki gösterdi. İtalyan mimar Umberto Ferrari’nin 1927’de hal binası olarak inşa ettiği ve Haldun Taner Sahnesi’ne de ev sahipliği yapan bina, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ne ait. İBB tarafından restore edilecek 286 koltuklu tiyatro, çalışmalardan sonra 543 koltuk kapasitesine sahip olacak. Ancak 1986’dan bu yana sayısız öğrencinin yetiştiği İÜDK, artık bu binada yer almayacak. İÜDK öğrencileri ise eğitimlerine Göztepe’de değil, İBB tarafından restore edilecek hal binasında devam etmek istiyor. Okullarının taşınacağını yayın kuruluşlarından öğrendiklerini ifade eden öğrenciler, taleplerini dile getirmek için ise İBB ile iletişime geçmeye çalıştıkları ancak bir cevap alamadıkları için tepkili. Seslerini duyurmak adına okul binası önünde toplanan bir grup öğrenci, basın açıklaması yaptı. Durumu sanatları ile protesto etmek isteyen öğrenciler, açıklamadan önce keman çalarak, şarkı söyledi. 

Reklam Alanı

“ALINAN KARAR ÜZERİNE BİR BİLGİ VE YAPILAN İTİRAZLARA BİR CEVAP ALAMADIK”
“Öncelikle size sanatımızla, amiyane tabir olacak ama bir şov yapmak istiyoruz. Seslerimizle, söylediğimiz şarkılarla ve danslarımızla… Akabinde de basın açıklamamızı yapacağız” diyen öğrenciler, bir süre keman çalarak şarkı söyledikten sonra basın açıklaması yaptı. 
Öğrenciler İnsiyatifi temsilcisi ve Bale Anasanat Dalı son sınıf öğrencisi Ekin Deniz Akarslan, grup adına basın açıklamasını okudu. Açıklamada, “Okulumuzun taşınma haberini internet üzerinden öğrenmenin üzüntüsü ve kızgınlığı içerisinde belediyeye ulaşabileceğimize inandığımız her türlü kanaldan iletişime geçmeye ve kararın netliği ve durumu hakkında bilgi almaya çalıştık. Bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesine onlarca mail, beyaz masaya şikayet formları ve belediye binasına gidip görüşme gerçekleştirmeye çalıştık. Ne Büyükşehir Belediyesi’nden ne de Büyükşehir Belediyesi’nin iletişim kanallarından, alınan karar üzerine bir bilgi ve yapılan itirazlara bir cevap alamadık. Restorasyon sonrasında gideceğimiz söylenen Göztepe’deki yerleşkenin kesinlikle bir sanat eğitiminin fiziksel ihtiyaçlarını karşılamayacak halde olduğu inisiyatifteki arkadaşlarımız tarafından, bizzat Göztepe’ye gidilerek görülmüştür. Alınamayan cevaplara karşılık olarak başlattığımız kamuoyu çalışmalarında bizimle olduğunu gördüğümüz sanatçılara ve öğrenci dayanışmalarına teşekkür ederken, kamuoyuna henüz bir açıklamada bulunmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ve başkanına şu soruyu soruyoruz: Neden düzenlenen yarışmada seçildiği gibi  hal binasının restorasyonunda korunacak olan konservatuvarımızı, 2016 yılında onaylanmış başka bir projeye dönerek kapsam dışına alıyor ve bizi okulumuzdan  ediyorsunuz? Ve bu süreci şeffaflıkla neden okulun tüm bileşenleri ile paylaşmıyorsunuz?” ifadelerine yer verildi.

“BİZ İSTİYORUZ Kİ; İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI YERİNDE KALSIN”
Akarslan, şöyle devam etti: 
“Sanata ve sanatçıya bilhassa gençliğe değer verdiğini her fırsatta dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşme talebimizin olumlu sonuç alacağından ve karşılıklı görüştüğümüzde bu konu hakkında anlaşabileceğimize olan inancımızdan dolayı, sürecin başından sonuna tavrımızı her zaman anlaşmaya ve anlamaya açık tuttuk. Ama ne yazık ki, bu süreç boyunca hiçbir görüşme talebimize olumlu bir dönüş alamadık, muhataplarımıza ulaşamadık. Ve okulumuzun hakkında alınan kararların hiçbirinde okulun öznesi olan öğrencilere fikrini belirtme imkanı sunulmamış, görüşlerimiz alınmamıştır. O yüzden başta belirttiğimiz gibi bugün burada haklı taleplerimizi ve isteklerimizi seslenmek için toplandık. Biz istiyoruz ki, Kadıköy Rıhtımın simgesi haline gelmiş binamızda, eksiklerimiz giderilerek ve ihtiyaçlarımız gözetilerek yapılacak restorasyon sonrasında burada, olması gereken yerde olalım. Biz istiyoruz ki, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yerinde kalsın.” 
 
“SADECE BİR EĞİTİM YERLEŞKESİ DEĞİL, BURASI BİR TARİH”
İÜ Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü’nde son sınıfta olduğunu ifade eden bir öğrenci ise, “İBB İletişim platformlarına ulaşmaya çalıştığımızda, aldığımız cevaplar neticesinde, bu yerleşkenin halk oylaması ile seçilen bir projede burada kalacağını biliyorduk. Lakin, sonrasında bir haber ajansından aldığımız bilgi ile, bizim Göztepe Yerleşkesi’ne taşınacağımızı öğrendik. Bir proje söz konusu ama bu projede biz okul öznesi öğrenciler ve öğretim elemanları kale alınmamış. Burası sadece bir eğitim yerleşkesi değil, burası bir tarih. Biz 100 yılı aşkın süredir buradayız. Hali hazırda istenen hal binası projesinde neden bizim olmadığımızı İBB kanallarından değil, ulusal bir yayın kanalından öğreniyoruz” ifadelerini kullandı. 

“PİYANOLARI DEPOYA KOYARSINIZ CEVABI ALDIK”
İÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde Yüksek Lisans Öğrencisi olan Yılmaz Karaman, “Ben çok üzgünüm. Biz bir şeylerin daha güzel olacağına çok inandık ancak şu an olan şey sadece bir hayal kırıklığı. Bize gösterilen yer Göztepe’de iki katlı küçük iki bina. Bizim piyanolarımız bile oraya sığmaz. Okula sığmayacağımızı belediyeye söylediğimiz zaman da, bize gelen cevap ‘O zaman piyanoları depoya koyarsınız?’ okulun yönetici hocalarına gelen cevabı söylüyorum. Bu bina çok daha iyi bir hale getirilip kullanılabilir. Biz sanatçılar, sanat öğrencileri olarak çok umutluyduk. ‘Her şey çok güzel olacak’ dendi ama hiçbir şey güzel olmadı” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü: 
————–
-Basın açıklamasından görüntüler
-Öğrencilerin açıklamadan önce keman çalması ve şarkı söylemesi
-Öğrencilerin açıklaması
-Öğrenciler ile röp.     
-Binanın havadan görüntüleri
-Genel ve detay

====================

3- (Özel) TUZLA’DA CEZA İDDİALARIYLA GÜNDEME GELEN LÜKS SİTENİN MÜDÜRÜ: HİÇBİR ŞEKİLDE ÖYLE BİR CEZA KESİLMEDİ

Haber – Kamera: Mustafa ESEN – Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL (DHA) TUZLA’da, site sakinlerine uygulandığı iddia edilen ilginç cezalarla gündeme gelen lüks sitenin Müdürü Yusuf Erbasan, “Biz Site Yaşam İçtüzüğü’ne göre tespitler yaptık, tespit ettiklerimize de önce uyarı yaptık ardından ikazda bulunduk. Bu ikazlara uymayanlara para cezası gibi yaptırımlar uyguladık” dedi. Site sakinlerinin basına konuşması nedeniyle 2 bin lira ceza kesildiği yönündeki iddiaları da yalanlayan Yusuf Erbasan, “Hiçbir şekilde öyle bir ceza kesilmedi. Öyle bir uygulamamız da yok” diye konuştu.

Tuzla’da başta asgari ücret cezası, çimlere basma cezası gibi cezaların uygulandığı iddiası ile gündeme gelen lüks sitede en son daire sakinlerine basına konuştukları için 2 bin lira ceza uygulandığı iddia edilmişti. Lüks sitenin müdürü Yusuf Erbasan, iddialarla ilgili açıklama yaptı.

“KURALLARA UYMAYANLARA BAZI YAPTIRIMLARIMIZ OLDU”
Sitede 250 mülk sahibinden oluşan bin kişinin yaşadığını belirten Yusuf Erbasan, “Bu tür ceza ve benzeri şeylerden şikayetçi olanların sayısı toplamda 15 kişi zaten.  Ağustos ayı itibari ile Kat Mülkiyeti Kanunu ve Yönetim Planı’na istinaden site yaşam kuralları iç tüzüğü şeklinde bir yayınlamamız oldu. Bu kuralların tamamını Ağustos ve Eylül ayı itibari ile tebliğ ettik tüm site sakinlerimize. Fakat kuralların bazılarına bazı daire sakinleri uymadı. Özellikle kapı önlerine ayakkabı, scooter ve akülü araba koyanlar oldu. Biz bunları tekrar yazılım programımız üzerinden duyuru yaparak kaldırmalarını ve bunların uygun olmadığını tebliğ ettiğimiz halde dikkate almadılar. Almayınca biz Site Yaşam İçtüzüğü’ne göre tespitler yaptık, tespit ettiklerimize de önce uyarı yaptık ardından ikazda bulunduk” dedi.
İkazların ardından 54’e yakın daire sakininden 15’e yakın site sakininin kurallara uyma konusunda direndiğini ileri süren Yusuf Erbasan, “Onlara da para cezası gibi bazı yaptırımlarımız oldu. Bundan sonraki yaptırımlarımız hukuksal olarak neyse onları yapacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇİME BASTIKLARI İÇİN CEZA YAZMADIK”
Bazı site sakinlerinin çimlere bastığı için ceza yedikleri yönündeki iddialara cevap veren Yusuf Erbasan, “Ceza yazmadık ama dört ya da beş aileye çok ciddi şekilde önce uyarı daha sonra ikaz yaptık. Çimlerimizin üzerinde futbol topu oynanmaya başlanmıştı. Diğer aile sakinlerinin çok büyük talebi ve baskısı üzerine yaptık. Bizim çimlerimiz ve çim alanımız çok küçük olduğu için futbol oynamaya müsait değil ve buna da şu an izin vermiyoruz, vermeyeceğiz de. Ama çime basabilir, çimde gezebilir, oturabilir” şeklinde konuştu.

“AİDATLARINI ÖDEMEYENLERİN DOĞALGAZINI PASİF HALE GETİRDİK”
Cezalarını ödemeyen bazı site sakinlerinin su sayaçlarının söküldüğü bazılarının ise otoparka alınmadığı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Yusuf Erbasan, “Geçmişte Mart ayı gibi devletimizin yasaklamış olduğu nedenlerden dolayı, bir önceki yönetim tarafından ödemelerini yapmayan daire sakinlerine icra uygulanmamıştı.  İcraya veremeyince çok yüklü miktarda gaz borcumuz vardı. Aidat, doğalgaz, su ve buna benzer paraları ödemeyen çok fazla daire sakinimiz vardı. Biz göreve başladığımızda Ağustos ayı itibari ile baktığımızda ödeyemeyeceğimiz kadar borcumuz vardı. Borcu kapayabilmek için de daire sakinlerimize tebliğler yaptık. Bir önce borçlarınızı ödeyin yoksa gazımız kesilecek şeklinde ama dikkate alınmadı. Dikkate alınmayınca kaos yaşamayalım diye 80 bin lira borç para bulduk. Bu para ile geçmiş borcunu ödedik. Fakat biz bu 80 bin lirayı geri ödeyebilmek için de hem ödemesini yapmayanları icraya verdik. Hem de Kat Mülkiyeti Kanunu ve Yönetim Planı’na istinaden karar defterine yazılarak yönetim kurulunun almış olduğu kararı site sakinlerimize tebliğ ettik. Ödemelerini yapmayanlara bazı yaptırımlar uygulayacağımızı duyurduk. Birinci kararımız su ve doğalgazını ödemeyenlerin doğal gaz sayaçlarını aktif halden pasif hale getirdik. Sayaçlar zaten yönetime ait İGDAŞ’a karşı sorumlu olan biziz, borçlu olan biziz. Site sakinlerimiz değil. Aidat ve ortak alan elektrik gibi bunları ödemeyen daire sakinlerimize de ve bu paraları da daha kısa bir sürede alarak borçlarımızı ödeyebilmemiz için otopark girişlerini de pasif hale getirdik” dedi.

‘BASINA KONUŞULDU’ DİYE CEZA KESİLDİĞİ İDDİALARINI YALANLADI
Site sakinlerinin basına konuşması nedeniyle 2 bin lira ceza kesildiği yönündeki iddiaları da yalanlayan Yusuf Erbasan, “Hiçbir şekilde öyle bir ceza kesilmedi. Öyle bir uygulamamız da yok” diye konuştu. Yusuf Erbasan, koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen sitenin genel kurul seçimin de 21 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini söyledi.

Görüntü Dökümü
————————————
-Lüks sitenin müdürü Yusuf Erbasan ile röportaj
-Siteden görüntü
-Genel ve detay

====================

4- (ÖZEL) – MOTOKURYELERDEN EYLEM

Murat DELİKLİTAŞ-Cemil ÖZDEMİR/İstanbul,(DHA) – İSTANBUL Motosikletli Kuryeler Derneği, son zamanlarda yaşanan motokurye ölümleri ve yaşadıkları zorluklara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada ayrıca, trafikte sürücülerin kendilerini fark etmeleri istendi.
Beşiktaş Meydanı’nda dün saat 19.30’da bir araya gelen İstanbul Motosikletli Kuryeler Derneği üyesi bir grup, basın açıklaması gerçekleştirdi. Son dönemde yaşanan kurye ölümleri ve kuryelerin hayatındaki zorlukların çoğalmasındaki rahatsızlıklarını dile getirmek isteyen kuryeler adına İbrahim Bozkurt, “Önceleri hobi olan,şimdilerde ihtiyaç ve yeri geldiğinde hayat kurtaran motosiklet bizler için ekmek kapısı, yaşamımızı idame etmek için gerekli bir araçtır. Sizler asker, doktor, öğretmen vs. mesleklerinizle bunu yaparken, biz motokurye olarak evlerimize ekmek götürüyor ve ailelerimizin geçimini sağlıyoruz. Yaptığımız işe saygı duyuyor hakkımızda söylenenleri ise görmezden geliyoruz. Hepimiz sizler gibi bir annenin oğlu, kızıyız. Gösterdiğimiz çaba ve gayretin sonunda hak ettiğimizi almak istiyoruz. Küfür değil teşekkür bekliyoruz” dedi.

KISITLI ZAMANDA TESLİMATI RET EDİYORUZ
“Bize verilen kısıtlı zamanda teslimat konusunu şiddetle ret ediyoruz” diyen Bozkurt, “Taşıdığımız malzemenin, ürünün emniyetini düşündüğümüz gibi kendi emniyetimizi de düşünmek zorundayız. Lütfen siparişiniz az bir süre geciktiğinde hesap sorulacak korkusuyla yaşatmayın bizi. Ailelerimizi gözü yaşlı, eşlerimizi dul, çocuklarımızı anne-babasız bırakmayın” diye konuştu.

YOLLAR SADECE 4 TEKER ARAÇLAR İÇİN DEĞİL
Bozkurt, “Yol sadece 4 teker araçlar için değil, hepimiz içindir. Yolda bizi de görün, yolu bizimle paylaşın, bizi sıkıştırıp,önümüze kırıp kaza yapmamıza, ölmemize, geçici veya kalıcı olarak iş göremez hale gelmemize engel olun”  ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
————
-Kuryelerin toplanması
-Basın açıkyaması
-Detaylar

===================

5-  TAVŞAN ADASI KORUMA ALANI İLAN EDİLDİ

Haber: Gülseli KENARLI / İstanbul, (DHA) – TAVŞAN Adası ve çevresi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile koruma alanı ilan edildi, karar Resmi Gazetede yayınlandı. 
“Tavşan Adası” olarak bilinen Neoandros Adası ve çevresini kapsayan alan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile koruma alanı ilan edildi. Resmi Gazete yayınlanan kararda, “İstanbul İli, Adalar İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Tavşan (Balıkçı) Adası Doğal Sit Alanının Koruma Statüsünün Yeniden Değerlendirilmesi Sonucunda, Sınır ve Koordinatları Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesine 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109’uncu maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

NEOANDRSO ADASI 
Marmara Denizi’nde yaşayan balıklara, nadir mercanlara ev sahipliği yapan Neandros adası ve çevresi gırgır avcılığı nedeniyle tehlike altındaydı. Çevreciler, İstanbul’un ekosistemi için çok önemli yeri olan Neandros Adası ile çevresinin her türlü avcılığa kapatılmasını istiyordu. Neandros 90 metre uzunluğuyla Prens adalarının en küçüğü ve Akdeniz’in nadir siyah mercanları ve kırmızı gorgonlarına da ev sahipliği yapıyor. Pek çok balık türü de Adalar ve çevresinde yaşıyor ve bu alanda yumurtluyor.  

Görüntü Dökümü:
——————–
– Adanın havadan görüntüleri
– Adanın görüntüleri 
– Detaylar  

====================

6- BAHÇELİEVLER’DE İŞ YERİNDEN TELEFON HIRSIZLIĞI KAMERADA

Haber – Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,(DHA) BAHÇELİEVLER’de, iki şüpheli iş yerinden telefon çaldı. Şüphelilerden birinin gözcülük yaptığı, diğerinin ise masa üzerinde duran cep telefonunu çaldığı anlar kameralara yansıdı.
Olay, 7 Nisan Çarşamba Bahçelievler Yenibosna Merkez Mahallesi’ndeki iş yerinde meydana geldi. Kimliği henüz öğrenilemeyen iki kişi, önünden geçtikleri iş yerinde masanın üzerinde duran cep telefonunu fark etti. Biri gözcülük yaparken, diğeri açık olan kapıdan içeri girip, çalışanların içeride iş başında olduğu sırada, cep telefonunu çaldı. Şüpheli, dışarıda gözcülük yapan arkadaşıyla birlikte olay yerinden uzaklaştı. İşyeri sahibi Mine U., gelip masasına oturduğunda telefonunun yerinde olmadığını fark etti. Bir süre arayıp bulamayınca iş yerinin kamera kayıtlarını kontrol eden Mine U., telefonunun çalındığını anladı. Hırsızlık anları kameralara yansıdı.

“HIRSIZLARI YAKALADIK AMA ELİMİZDEN SON ANDA KAÇTILAR”
İş yeri çalışanlarından Volkan Kaya, “İki kişi geliyorlar, bir kişi dışarıda bekliyor, ikincisi içeri giriyor. Yan tarafta üç kişi var, burasının boş olduğunu görüyor. Tek seferde telefonu alıp, çıkıp, gidiyor. Hırsızlığın olduğu gün aradık yarım saat sonra hırsızları yakaladık ama elimizden son anda kaçtılar. Telefonun değeri 9 bin liraydı” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————
Hırsızın dışarıdan telefonu görüp içeri girmesi
Hırsızın masa üzerindeki telefonu alıp çıkması
Telefonun sahibinin hırsızlığı fark etmesi
AKTÜEL
-İş yerinden detaylar
-Volkan Kaya röportaj

==========================

7- KAĞITHANE’DE TAKLA ATAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ KAZAYI HAFİF SIYRIKLARLA ATLATTI

Zeki GÜNAL / İSTANBUL, (DHA) KAĞITHANE’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği, otomobil takla attı. Sürücü kazadan hafif sıyrıklarla kurtuldu.
Kaza dün saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Cendere Caddesi’nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, takla attı. Otomobilin sürücüsü kazayı görüp duran diğer sürücülerin yardımıyla araçtan dışarı çıktı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan otomobil sürücüsüne olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalede bulundu. Kaza nedeniyle aksayan trafik aracın çekici ile kaldırılmasının ardından normale döndü. 

Görüntü dökümü
Cep telefonu görüntüleri
-Kazada ters dönen otomobil
-Olay yerindeki polis ve sağlık ekipleri
-Genel ve detay görüntüler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!