Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 12 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BURDUR’DA KAYIP 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK ARANIYOR (2)

KERİM CAN’I 5 KİLOMETRE ÇAPINDA 200 KİŞİ ARIYOR
Burdur’un Altınyayla ilçesinde berberlik yapan Adem Güney, tam kapanma sürecinde eşi Yasemin, çocukları Kerim Can ve Ali’yi (4) de alarak Asmabağ köyüne geldi. Dün tarlada patates ekmeye gelen aile, çalışırken çocukları Kerim Can da ormanlık alanda kozalak toplamaya çıktı. Saat 11.30 sırasında otizmli ve işitme engelli Kerim Can’ı göremeyen aile 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ormanlık araziye geldi ve arama çalışmalarına başladı. Çalışmalardan sonuç alınamayınca, devreye AFAD ve UMKE ekipleriyle köylüler girdi. Yaklaşık 200 köylü, 100’e yakın resmi arama ekibi Kerim Can’ın kaybolduğu arazide yaklaşık 5 kilometre çapında bir alanda arama çalışmalarına katıldı.
VALİ KÖYE GELDİ
Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Başaklıgil ve İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ile gece yarısı köye gelip çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
’24 SAATTİR ARIYORUZ HABER YOK’
Asmabağ köyü muhtarı Musa Akay, “Bahçede çalışırken çocuk kendi kendine oynarken kaybolmuş. Kahvaltı için aramışlar çocuk yok. Dede ve ninesi çevreyi aramış. 24 saattir arıyoruz haber yok. İşitme yüzde 10 gibi, ağlaması mızırtı gibi. 200 kişiyi geçen kişiyle arıyoruz. İnsanı görünce kaçan da bir çocukmuş” dedi. 
DRON VE İZ KÖPEKLİ ARAMA
Kerim Can’ın işitme engelli ve konuşma yeteneğinin de olmaması ekiplerin işini zorlaştırıyor. Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri hem dron hem de köpeklerle aramaya katılıyor. Afyonkarahisar AFAD ekipleri de bu sabah K-9 köpekleriyle köye geldi ve arama çalışmalarına katıldı. ‘Zeus’ ve ‘Badi’ ismindeki 2 iz köpeği farklı noktalarda dönüşümlü olarak arama çalışmalarına katıldı. Jandarma ekipleri de dronlarla bölgede iz bulmaya çalışıyor. 
HAVUZ BOSALTILDI, BOS CIKTI
Kerim Can’ın kaybolduğu bölgenin hemen yanındaki dolu olan sulama havuzu, içine düşüp boğulmuş olma ihtimaline karşın ekipler tarafından boşaltıldı. Yaklaşık 3 metre derinliğinde ve 20 metre çapındaki havuz boş çıktı. Ekipler çalışmalarını sürdürürken, Denizli’den gelen İHH ekipleri de çalışmalara katıldı.

Görüntü dökümü
—————————
– Jandarma arama köpeklerinin görüntüsü
– Arama ekiplerinin görüntüsü
– Aramaya destek veren vatandaşların görüntüsü
– Ailenin çalıştığı bahçenin görüntüsü
– Çocuğun kaybolduğu yerden görüntü
– Ahmet İstek ANONS
– AFAD ekip köpeğinin arama çalışması
– RÖP: Musa Akay (Köy muhtarı)
– Detaylar
HABER: Ahmet İSTEK- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/BURDUR, (DHA)

======================================

2) KETENLİK DERESİ’NDE KİRLİLİK
 
BALIKESİR’in Manyas ilçesindeki Ketenlik Deresi, kirlilik nedeniyle siyah akmaya başladı.

Manyas ilçesinin kırsal Cumhuriyet Mahallesi’nde piknik yapmak isteyen vatandaşların yoğun olarak kullandığı Ketenlik Deresi, siyaha büründü. Oluşan kirlilik nedeniyle mahalleli tepki gösterdi. Mahalleli, dere boyundaki bir besi çiftliğinde, hayvan gübrelerinin suya boşaltıldığı, ahırların temizliğinde kullanılan deterjan atıklarının da yine dereye salındığı iddia edildi.
Mahallede oturan vatandaşlardan Murat Erdem, 2 yıldır bu görüntülere şahitlik ettiklerini belirterek, “Yakınlardaki büyükbaş hayvan çiftlikleri, buraya gübre ve dam temizliğinde kullandıkları kimyasal atıkları salıyorlar. Bu davranışlar doğaya zarar veriyor. Mahalle sakinleri olarak mustaribiz, burada pek çok aile piknik yapıyor. Yörenin en lezzetli balıkları buradan çıkarken, kirlilik yüzünden balık çıkmıyor. İnsanlar da eskiden derede yüzerdi fakat şimdi kirlilikten yüzemiyor” dedi.
Kemal Ay ise daha önce yapılan ihbar üzerine Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan ve İlçe Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nden ekiplerin geldiğini ve dereye atık salan işletmeye ceza yazıldığını belirterek, “Ancak bu yıl da hayvan dışkıları ve temizlikte kullanılan kimyasallar dereye salınmaya devam ediliyor” diye konuştu.

Reklam Alanı

Görüntü dökümü
—————————
-Dereden detaylar
-Vatandaşın açıklaması
Haber-Kamera: Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS (Balıkesir), (DHA)

======================================

3) ARI SOKMASI NEDENİYLE HASTANEYE GİDERKEN YOLDA FENALAŞIP KAZA YAPTI

ANTALYA’nın Gazipaşa ilçesinde Hakan Ocak’ı bahçesinde arı soktu. Alerjisi olan Hakan Ocak, hastaneye gitmek için motosikletiyle yola çıktı. Yolda fenalaşan Hakan Ocak kaza yapıp yaralandı. İlk müdahalesi tesadüfen orada olan sağlık personeli Kürşat Özden tarafından yapılan Hakan Ocak, hastanede tedaviye alındı.

Olay, saat 12.00 sıralarında Gazi Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi’nde meydana geldi. Hakan Ocak’ı evinin bahçesinde bal arısı soktu. Arı sokmasına karşı alerjisi olan Hakan Ocak, hemen 07 UM 325 plakalı motosikletine binip, Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne gitmek üzere yola çıktı. Bülent Ecevit Caddesi üzerinde seyreden Hakan Ocak, fenalaşınca motosikletin kontrolünü kaybetti. Kaldırıma çarpıp yan yatan motosikletteki Hakan Ocak başını kaldırıma vurarak yaralandı.
Caddeden tesadüfen geçen İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Kürşat Özden aracını park ederek hemen yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. Havanın sıcak olması nedeniyle yaralının güneşten etkilenmemesi için kartondan üzerine gölgelik de yapıldı. Sağlıkçı Özden kontrolünde bekleyen Hakan Ocak, gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınarak Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kaza sırasında başında kask olmadığı öğrenilen Hakan Ocak’ın hastanede tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Görüntü dökümü
————————-
– Yaralıya tesadüfen orada bulunan sağlıkçının müdahalesi
– Kaldırımda üzeri kartonla gölge yapılmış yaralıdan görüntüler
– Ambulansın gelişi
– Yaralının ambulansa konulması
– Ambulansın olay yerinden ayrılması 
HABER- KAMERA: Yücel BULUT/ GAZİPAŞA (Antalya), (DHA)

======================================

4) KEDİ, 6’NCI KATIN BALKONUNDAN ‘4 AYAK ÜSTÜNE’ DÜŞTÜ
 
KARS’ta, binanın 6’ncı katının balkonuna konan güvercini yakalamak için hamle yapan kedi, düştü. Dört ayak üstüne düşen kedi, koşarak binaya girerken, o anlar, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Merkez Bahri Dağdaş Caddesi’ndeki 7 katlı binanın 6’ncı katında balkona konan güvercini yakalamak isteyen kedi, hamle yaptı. Bu sırada güvercin uçtu, kedi balkondan düştü. 6’ncı kattan dört ayak üstüne düşen kedi, yara almadan kurtuldu. Koşarak aynı binaya giren kediyi görenler şaşkınlık yaşadı. Kedinin düşme anı binanın altındaki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü dökümü 
————————
-Kedinin düşüş anı
-Kedinin düştüğü binaya girmesi
-Kedinin düştüğü binanın genel görüntüsü
Haber-Kamera: KARS, (DHA) 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!