Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 8 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

‘ÖLMESİNLER’ DİYE ÇAYDAN ÇAYA BALIK TAŞIDI
 
 KÜTAHYA’nın Hisarcık ilçesinde üniversite öğrencisi Sefa Cengiz (22), suyu azalan Geren Çayı’ndaki balıkları ölmemesi için pet şişe ve kovalarla 3 kilometre mesafedeki Koca Çay’a taşıdı. Bir haftada yaklaşık 200 kadar balığı ölümden kurtarmaya çalıştıklarını belirten Cengiz “Balıkları çaydaki su birikintisinden kurtarmasaydık ölüp gideceklerdi” dedi.
Hisarcık ilçesinde yaşayan Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Sefa Cengiz, Bağlar mevkisinde kuraklık nedeniyle suyu azalan Geren Çayı’nda balıkların oksijensiz kaldıklarını fark etti. Ölmelerini engellemek için dayısı Kazım Yaman ile balıkları su dolu pet şişe ve kovalara dolduran Cengiz, daha sonra 3 kilometre mesafedeki Koca Çay’a bıraktı. Balıkların ölüme terk etmek istemediklerini belirten Cengiz “Dayımla yürüyüş yaptığımız sırada Geren Çayı’nın kenarındaki su birikintisinde balıkların azalan su yüzünden oksijensiz kaldıklarını ve ölmek üzere olduklarını fark ettik. Balıklar oraya yumurta atma sırasında gelir ve geri dönerler. Çayda su azaldığında ise geri dönemeyen balıklar orada mahsur kalıp hayvanlara yem olabilir. Bunun üzerine dayım ile beraber temin ettiğimiz fileyle bir hafta süresince uzun uğraşlar sonucu inlerine giren balıkları çıkarıp su dolu büyük pet şişelere koyup ilçe merkezinden geçen ve suyu bol olan Koca Çay’a bıraktık” dedi. Balıkları kurtardıkları için çok mutlu olduğunu belirten Cengiz “Balıkları çaydaki su birikintisinden kurtarmasaydık ölüp gidecekler ve hayvanlara yem olacaklardı. Kurtarma çalışmasıyla hem Koca Çay’a yaklaşık 200 balık kazandırdık, hem de balıkları ölümden kurtarmış olduk” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
————————
-Kuruyan çay
-Balıkların filelerle toplanması
-Kova ve pet şişelere doldurmaları
-Koca çaya balık bırakması
-Sefa Cengiz ile röp.
Haber-Kamera: Mustafa AKÇAY/HİSARCIK (Kütahya),(DHA)- 

================================

GAZİLER İÇİN ATA’NIN ANITINA ÇELENK SUNULDU

İZMİR’de Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanının verildiği 19 Eylül ‘Gaziler Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na törenle çelenk bırakıldı. Gaziler Günü kapsamında İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Ege Ordu Komutanı ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, gazi ve şehit aileleri dernekleri ile çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Gökmen, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin gazilere verdiği değerin ifadesidir. Tarihimizde şehitlik ve gaziliğin onuru vardır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vatanı, bayrağı, milleti ve soydaşları için savaşır. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır toprak, eğer uğurunda ölen varsa vatandır. Türkiye Cumhuriyeti’nin her satırı binlerce şehidin kanıyla yazılmış, kahraman gazilerin kılıcıyla mühürlenmiştir” dedi.
Gaziler Günü kutlama programının, Vali Köşger ve beraberindekilerin Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde açılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi’nin resim sergisinin gezilmesiyle devam edeceği bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Törenden görüntü
-Çelenk sunumundan görüntü
-Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Gökmen’in konuşması
Haber: Hande NAYMAN – Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)

Reklam Alanı

================================

KİLİS’TE, ‘GAZİLER GÜNÜ’ KUTLANDI

KİLİS’te, ’19 Eylül Gaziler Günü’ törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı’na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu. Düzenlenen törene; Kilis Valisi Recep Soytürk, Garnizon ve 1’inci Hudut Alay Komutan Vekili Piyade Albay Halil Sıddık Ayhan, Belediye Başkanı Servet Ramazan, Şehit ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Cumhur Muhtar, şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Gaziler adına konuşma yapan, Kıbrıs Gazisi Abdulkadir Dellekoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla birlikte destan yazarak, cumhuriyeti kurduklarını söyledi. Dellekoğlu, Sakarya meydan savaşının kazanılmasından sonra Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 2021 günü mareşallik ve gazilik unvanı verildiğini ve daha sonra 19 Eylül tarihinin gaziler günü olarak kutlandığını belirtti.

Görüntü Dökümü
————————-:
– Potokoldan görüntü
– Çelenklerin konulması
– Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması
– Günün anlamını belirten konuşma ve şiirlerin okunuşu
– Genel ve detay görüntüler
 Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

==========================================

ÇANAKKALE’DE GAZİLERDEN MESAJ: 19 EYLÜL GURUR VE ŞEREF GÜNÜDÜR

ÇANAKKALE’de, 19 Eylül Gaziler Günü’nün 100’üncü yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Doğan, konuşmasında “19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür” dedi.
Törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile askeri erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Çanakkale Valiliği, Çanakkale Boğaz Komutanlığı, Çanakkale Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi çelenklerinin Atatürk Anıtı’na bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende Deniz Yarbay Anıl Yeşilyuva günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Doğan da konuşmasında “19 Eylül Gaziler Günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Gazi’ ve ‘Mareşal’ unvanı ile taçlandırıldığı gündür. 19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül; Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimini, üniter yapısını, toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve güvenlik korucuları ve 15 Temmuz’ da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür” dedi.

Görüntü dökümü
-Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenden genel ve detay görüntüler.
-Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Doğan’ın konuşmasından görüntü.
– Deniz Yarbay Anıl Yeşilyuva’nın konuşmasından görüntü.
Haber-Kamera: Nedim BAYHAN/CANAKKALE, (DHA)

=============================================

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ TEKMER’İ OLAN 6 ÜNİVERSİTEDEN BİRİ OLDU
 
TÜRKİYE’de sadece 6 üniversitede kurulan Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER), Bitlis Eren Üniversitesi’nde de hayata geçecek. Eylül ayı içerisinde açılması beklenen TEKMER, aynı zamanda Doğu Anadolu’da tek olma özelliğini taşıyor.
2,5 yıllık bir çalışma sonucu Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ortaklığında hayata geçecek TEKMER, Bitlis’in ve bölgenin ekonomisine de ciddi katkı sağlayacak. Fikri olup parası olmayan işletmelerin yer alacağı TEKMER, Türkiye’de sadece 6 üniversitede bulunuyor. Bitlis Eren Üniversitesi’nde de kurulan merkezin Eylül ayı içerisinde açılması bekleniyor.
TEKMER’in hem AR-GE faaliyetlerini hem de mezun olma aşamasındaki Bitlis Eren Üniversitesi öğrencilerinin projelerini destekleyeceğini belirten İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Proje Koordinatörü Yusuf Çınar, “Bitlis Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) Bitlis Eren Üniversitesi içerisinde kurulmuş bir anonim şirkettir. TEKMER, KOSGEB destekli bir kuruluştur. KOSGEB’in projelerini kullanma ve ARGE geliştirilmesi için üniversiteyle iş birliği yapması neticesinde ortaya çıkmıştır. Yaklaşık 2 buçuk yıllık bir süre zarfında TEKMER, üniversitemiz bünyesinde kurulmuştur. Kısaca TEKMER ne dediğimizde, üniversite ile sanayinin iş birliğinin zirvesidir. Bu süreçten sonra Bitlisli girişimcilere hizmet edecektir. Burada hem AR-GE faaliyetleri hem de mezun olma aşamasındaki Bitlis Eren Üniversitesi öğrencilerinin projesinin hayata geçeceği bir sistem kurulmuştur. Doğu Anadolu’da tek olma özelliğine sahiptir. Bununla birlikte Türkiye’de bu hizmete sahip olan 6 üniversiteden biriyiz. Bu, Bitlisliler için çok büyük bir onurdur” dedi. 

‘BU YIL İÇİN 70 BAŞVURU BEKLEMEKTEYİZ’
TEKMER’in 6 ay içerisinde proje taleplerini almaya başlayacağını belirten Çınar, şunları söyledi:
“Bu yıl için 70 başvuru beklemekteyiz. 2021-2022 yılı içerisinde bu projelerin ARGE faaliyetlerinin sonucunda en az 3 patent başvurusu, aynı zamanda büyük firmaların yapacağı ARGE faaliyetleri sonucunda da 1 lisans başvurusu yapılmasını hedeflemekteyiz. Eylül ya da ekim ayı içerisinde TEKMER binamız tamamen faaliyete girmiş olacak. TEKMER 3 tema üzerine kuruludur. Bunlardan ilki yazılım, ikincisi nanoteknoloji, üçüncüsü yenilenebilir enerjidir. Bu 3 faaliyet aslında Bitlis’in gizli potansiyelini açığa çıkarma özelliğine sahip, çok önemli temalardır. Özellikle nanoteknolojiye baktığımız zaman, Bitlis Organize Sanayisi’nde tekstil fabrikalarının hızla arttığını görmekteyiz. Yenilenebilir enerjiye baktığımız zaman Nemrut krateri civarında çıkan sıcak sularımızdan rüzgar ve güneş enerjisine kadar tüm ekipmanın ARGE faaliyetlerinin yürütülmesi bağlamında yenilenebilir enerji çok önemlidir. Yazılım dediğimiz zaman üniversitemizin imkanları dahilinde hem üniversitenin bilgisayar mühendisliği hem de altyapısı ve ileri araştırma teknolojisi bu süreç içerisinde çok etkili olacağını düşünmekteyim.”

‘GİRİŞİMCİ SAYISI ARTACAKTIR’
Fikri olup parası olmayanlara KOSGEB aracılığıyla ciddi bir finansmanın sağlanacağını söyleyen Çınar, “Üniversitenin kuruluşundan bu yana en büyük sorun; şehirle bütünleşememesidir. Aslında TEKMER şehirle bütünleşme konusunda Bitlis’e hem çözüm hem projelerle ilerleme hem de fikri olup parası olmayanlara KOSGEB aracılığıyla ciddi bir finansmanı da beraberinde getirecektir. Bu da girişimcilerin sayısının artmasına sebep olacaktır. 5 yıl sonrası için öngörümüz; 100’ün üzerinde girişimcinin buradan mezun olmasıdır. Bu da ARGE üzerine çalışma yapan firmaların 30-40 katı diyebileceğiz. Bu doğrudan Bitlis ekonomisine bir girdi olarak düşülmelidir. İlerleyen süreçte de büyük şehirlere açılma, ithalat ve ihracat kısmının da TEKMER bünyesinde kontrol altına alınması veya yol gösterilmesi şirketlerin ömrünü uzatacak bir formüldür.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Bitlis Eren Üniversitesi girişinden görüntü
-Üniversitenin kampusunden detaylar
-TEKMER Binasından görüntü
-Binanın içinden detaylar
-TEKMER Koordinatörü Yusuf Çınar ile merkezin gezilmesi
-TEKMER Koordinatörü Yusuf Çınar ile röportaj
-Binanın dışından detaylar
-Özel ve genel detaylar

Özcan ÇİRİŞ-Ceren ÇALIŞKAN/BİTLİS,(DHA)

=======================================================

ERZURUM’DA ULUSLARARASI OFFROAD OYUNLARI NEFES KESTİ
 
ERZURUM’da bu yıl ikincisi düzenlenen ve Türkiye’nin yanı sıra 4 ülkeden 230 aracın katıldığı Uluslararası Erzurum Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Macera Offroad Oyunları hayacanlı anlar yaşattı. Zorlu parkurları özel yapım araçları ile aşan pilotlar, izleyiciler tarafından alkışandı.

Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliği yaptığı oyunlar, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki 1900 metrekarelik özel parkurda gerçekleştirildi. Yurttan 70 şehrin yanı sıra Almanya, Hollanda, Gürcistan ve Danimarka’dan gelen 230 araç pilotu, 4×4 araçlarıyla başlangıç çizgisinden bitiş noktasına en kısa sürede ulaşmaya çalıştı. Erzurum Macera OffRoad Doğa Sporları Kulübü Başkanı Lokman Toptaş, bu yıl ikincisi düzenlenen ve geleneksel hale getirilen yarışlara ilgilinin beklenenin çok üstünde olduğunu belirtti. Yarışmaları izlemeye gelenlerinde çok olduğunu ifade eden Toptaş, “İkincisini düzenlemiş olduğumuz Uluslararası Geleneksel Erzurum Büyükşehir Belediyesi Macera Offrad Oyunları’na 70 ilden 4 ayrı ülkeden 230’un üzerinde araçla kıyasıya bir mücadele vereceğiz. Yaklaşık 180 araç yarışacak. Akşama kadar sürecek yarışlar ödül töreniyle sona erecek. Yarış parkuru yaklaşık 1900 metre etaplı bir parkur ve tek turla tamamlanacak” diye konuştu.
Oyunlara Hatay’dan katılan ve yardımcı pilotluk yapan Banu Demirkent (41), “Beş yıldır bu maceranın içindeyim. Güzel ve heyacanlı geçiyor. Pilotluk da yapıyorum. Katıldığım yarışlarda birinci ve ikinciliğim var. Türkiye’nin birçok yerine gidiyoruz ve şehri canlandırıp heyecan katarak geri dönüyoruz. Bugünkü yarışlarda erkek olan pilot arkadaşıma yardımcı olacağım” dedi.
Özel hazırlanan zorlu parkurları aşan pilotlar izleyiceler tarafından alkışlanarak destek verildi. Türkiye’nin dört bir tarafından Erzurum’a gelen offroad tutkunları güzel bir gün geçirdi. Pistte yarışan araçları yaklaşık 2 saattir izleyen ancak yarışların henüz başlamadığını sanan Elif Sivaslı ise “Yarışlara ilk defa izleyeceğim. Ama bundan sonra sürekli katılmayı düşünüyorum. Çok zevkli” dedi.
Özel hazırlanan zorlu parkurları aşan pilotlar izleyiceler tarafından alkışlanarak destek verildi. Türkiye’nin dört bir tarafından Erzurum’a gelen offroad tutkunları güzel bir gün geçirdi. 
Bugün akşam yapılacak yarışlarla tamamlanacak organizasyonda dereceye girenler ödüllendirilecek.

Görüntü Dökümü
————————-:
-Yarışın başlaması
-Off-road araçlarının hazırlanması 
-Kulüp başkanı Lokman Toptaş ile röp
-Yarışan off-road araçlarından görüntüler
-Yarış alanından detay görüntüler
-Pilot Banu Demirkent ile röp.
-Araçların sudan geçmesi
-İzleyicelerden detay görüntü
-Elif Sivaslı ile röp.
(Haber-Kamera: Şifanur TAVUS / ERZURUM, (DHA) 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!