Reklam Alanı
Reklam Alanı

Batı Teksas ham petrolü 26 ayın zirvesine yükseldi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 3 Şubat (DHA) – ABD’de ham petrol stoklarının düştüğünü gösteren özel sektör verilerinin açıklanmasının ardından petrol fiyatları yüzde 1.0’den çok yükseldi ve Batı Teksas ham petrolünün varil fiyatı 26 ayın zirvesine tırmandı.
Özel bir kuruluş olan Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (American Petroleum Institute – API) verilerine göre, ABD ham petrol stokları, 20 Ocak’ta sona eren haftada, bir önceki haftaya göre 4 milyon 260,000 bin varil ile analistlerin beklentilerinden çok geriledi.
Aynı haftada, ABD’nin önemli petrol çıkarma bölgelerinden Oclahoma’daki Cushing gibi büyük petrol bölgesindeki rezervler de 1 milyon 890,000 varil azaldı.
Ham petrol stoklarına ilişkin resmi veriler ABD Enerji Enformasyon Yönetimi (EIA) tarafından bugün ABD piyasaları açıldıktan sonra açıklanacak.
Gelişmelerle Mart teslimi Batı Teksas ham petrolünün varil fiyatı yüzde 1.06 artışla 55.34 dolara yükselerek, Kasım 2018’den bu yana en yüksek düzeyine çıktı. Nisan teslimi Brent petrolünün varil fiyatı da yüzde 1.10 artışla 58.09 dolara yükseldi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!