Reklam Alanı
Reklam Alanı

Cumhurbaşkanı’nın ismini koyduğu ‘Boran’, Mehmetçik için hazırlanıyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Esra TÜRKER-Mehmet İNAN/Gemlik-BURSA, (DHA)-CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa ziyareti sırasında ismini verdiği ‘Boran’ adlı köpek, 17 aylık oldu. Gemlik’teki Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı’nda zorlu bir eğitim sürecinden geçen  Labrador Retriever cinsi köpek, Mehmetçiğe narkotik operasyonlarında destek verecek.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitimli köpekleri, Bursa’daki Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı’nda yetiştiriliyor. Burada yetiştirilen 12 farklı ırktan köpek, 7 branşta zorlu eğitim alıyor. 3 aylıkken eğitime başlayan köpekler için süreç, ortalama 20 ay sürüyor. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Üretim Tesisleri inşaatının başlama törenine katılmak için geldiği Gemlik ilçesinde, Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı’nı ziyareti sırasında henüz yavruyken ismini verdiği Labrador Retriever cinsi köpek de 17 aylık oldu. Eğiticilerinin zeki, cana yakın, sakin ve çevik olarak anlattığı Boran’ın zorlu eğitimi de sürüyor. Mehmetçiğe operasyonlarda narkotik köpeği olarak destek verecek Boran, eğitim ve kurs faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından görev alacağı birliğe sevk edilecek.

FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!