Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1- ÜSKÜDAR’ DA İKİ KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZA KAMERADA

Haber-Kamera: Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ/ İstanbul DHA
Üsküdar’da sokak üzerinde ilerlerken, sürücüsünün iddiaya göre fren yerine gaza bastığı otomobil, yolda yürüyen 1’i kadın 1’i kız çocuğu 2 kişiye çarptı. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan 2 yaralı da yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. 
Kaza, dün saat 18.30 sıralarında Yavuztürk Mahallesi Sevgi Sokak’ta meydana geldi. Kızını okuldan alan Tuğba Ertuğrul, otomobiliyle sokakta ilerlediği sırada iddiaya göre fren yerine gaza bastı. Hızlanarak kontrolden çıkan otomobil, önce sokaktaki 45 yaşındaki Muhterem Çelik’e ardından yol kenarından yürüyen 13 yaşındaki Melike Karaca’ya çarptı. Kazayı görenler  yaralıların yanına koştu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hafif yaralanan sürücü Ertuğrul ise polis eşliğinde hastaneye ardından polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri, olay yerinde incelemeler yaptı. Kaza yapan araç çekici yardımıyla kaldırıldı. 

Yavuztürk Mahalle muhtarı Ramazan Çukurkaş, “Sitemizden çıkan bir bayan sürücüye ait aracımız aşağıya sağlık ocağına doğru ilerlerken maalesef zannediyorum kontrolünü kaybetti. Önce bir bayana arkasından genç kızımıza çarparak bir facia denebilecek kazaya sebebiyet verdi. Yaralılar şu an hastanede. Ama durumlarının ağır olduğunu biliyoruz. Allah onlara inşallah şifa verir diye temenni ediyorum. Sürücü de hastanede polis kontrolünde. Sürücünün yanında bir de kız çocuğu vardı. Onların durumları iyi. Bir panikle olan kaza diye düşünüyoruz.” dedi. 

KAZA ANI KAMERADA
Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde; otomobilin, üzerinde daha önce çarptığı Muhterem Çelik ile birlikte hızla ilerlediği, yol kenarında yürüyen Melike Karaca’ya ve park halindeki araca çarptığı görüüyor. Karaca havaya savrulurken, Çelik’in yere düştüğü kameraya yansıyor. 

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
— — —- — — —-
-Kaza yapan otomobil
-Olay yerindeki polis ekipleri
-Mahalle muhtarı ile röp
-Muhabir anons (Gamze ŞİMŞEK)
-Olay yeri inceleme çalışmasından görüntü
-Genel ve detay

Güvenlik kamerası görüntüsü (ÖZEL) 
— — — —- — —
-Otomobilin üzerindeki Muhterem Çelik ile hızla gelmesi
-Otomobilin Melike Karaca’ya çarpması
-Otomobilin araca çarpması
-Karaca’nın havaya savrulması
-Vatandaşların olay yerine koşması

29.09.2021 – 23.20 Haber Kodu : 210929178

===================

2- ÜMRANİYE’DE SÜRÜCÜSÜNÜN NAVİGASYONA UYARAK MERDİVENLİ SOKAĞA GİRDİĞİ OTOMOBİL TAKLA ATTI  

Haber-Kamera: İdris TİFTİKÇİ – Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA
Ümraniye’de, sürücüsünün navigasyon uygulamasına uyarak merdiven bulunan sokağa girdiği otomobil, takla attı. Sürücü, şans eseri kazadan yara almadan kurtuldu.
Kaza, dün saat 19.00 sıralarında Armağanevler Mahallesi Gürsel Sokak’ta meydana geldi. Osman Karaoğlan, 41 EJ 310 plakalı otomobiliyle ilerlediği sırada cep telefonundaki navigasyon uygulamasının yönlendirmesiyle yol olarak görünen Başak Sokak’a girdi. Sokaktaki merdivenleri fark edemeyen Osman Karaoğlan’ın kullandığı otomobil, taklalar atarak duvara çarptı. Karaoğlan şans eseri kazadan yara almadan kurtuldu. 
Yaşadıklarını anlatan sürücü Osman Karaoğlan, “Üst sokaktan gelirken navigasyon bana sağa dönüş gösterdi. Yani burayı yol olarak gösterdi. Ben de sağa döndüm. Döndükten sonra merdivenli bir yol görüyorsunuz zaten burası. Takla ata ata aracımla beraber inmeye başladım. En son duvara çarpıp durdum. Aracın içinde kafamı korudum bir şey olmasın diye. Sonra camdan çıkmaya çalıştım kendi başıma. Allah’a şükür burnum kanamadan çıktım. Ama sokak olarak gözüküyordu. Herhangi bir girilmez ibaresi de yok” dedi. 

Görüntü Dökümü
-Kaza yapan otomobil
-Otomobil sürücüsü ile röp
-olay yerinden görüntü 
-Genel ve detay 

29.09.2021 – 23.36 Haber Kodu : 210929180_

=====================

3- ÜMRANİYE’DE ALKOLLÜ SÜRÜCÜ ZİNCİRLEME KAZAYA NEDEN OLDU

Haber-Kamera: Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL DHA
Ümraniye’de alkollü olduğu iddia edilen sürücü aşırı hızla ilerlediği kavşakta zincirleme kazaya neden oldu. Kazaya karışan 5 araç kullanılmaz hale gelirken, olayda 2 kişi yaralandı. 
Kaza, dün saat 19.00 sıralarında Ümraniye Esenşehir Mahallesi Baraj Yolu Caddesi üzerindeki kavşakta meydana geldi. Aşırı alkollü olduğu iddia edilen Mehmet Sezgin yönetimindeki 16 LJB 66 plakalı otomobil aşırı süratli bir şekilde kavşağa girdi. 4 aracın kaza yapmasına neden olan otomobil sürücüsü yaralı bir şekilde araçtan indikten sonra diğer sürücülere zor anlar yaşattı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kazaya karışan ikisi hafif ticari araç, üçü otomobil olmak üzere toplam 5 araç kullanılmaz hale geldi. Kazada yaralanan bir kişi ambulansla hastaneye kaldırılırken, alkollü olduğu iddia edilen sürücü işlemlerini yapan polis ekiplerine de zor anlar yaşattı. Yaralı sürücü daha sonra polis eşliğinde ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü. Alkollü olduğu iddia edilen sürücü Metin Sezer’in kullandığı otomobilin kadranının 130 kilometrede kaldığı ve araçta içki şişesi olduğu görüldü. Kaza nedeniyle kavşakta trafik yoğunluğu yaşanırken araçlar çekici yardımıyla kaldırıldı. 
Kazaya karışan hafif ticari aracın sürücüsü, “Ben hiç göremedim, kendimi kurtarmıştım, yoluma gidiyordum. Arkadan gelen mavi araç, ticari araca vurdu. O da geldi bana vurdu arkadan. Zincirleme kaza geçirdik. Mavi aracın şoförü alkollü. Şişesi içerisinde. Araba 120-125 kilometrede kilitlenmiş. Sürücü şu an polis memurunun yanında. Millete saldırıyor, kafası güzel” dedi. 

Görüntü Dökümü
— —- —- — — —
-Kazaya karışan araçlar
-Alkollü sürücünün kullandığı mavi otomobil
-Vatandaşlar ile röp
-Kazaya karışan sürücü ile röp
-Polis otosunda oturan alkollü sürücü
-Olay yerindeki ambulanslar
-Olay yerindeki polis araçları
-Alkollü sürücünün polise zor anlar yaşatması
-Kaza yapan otomobilin takılı kalan kadranı
-Otomobildeki içki şişesi
-Alkollü sürücünün ambulansa bindirilmesi

29.09.2021 – 21.31 Haber Kodu : 210929169

=====================

4- BAKAN VARANK: İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNE 411 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLADIK
 
İSTANBUL, (DHA) – 15’inci Uluslararası ISK-SODEX fuarının açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “2012 yılından bu yana iklimlendirme cihazları üretimine yönelik 49 yatırım için teşvik belgesi düzenledik. Teşvik sistemi kapsamında bu yatırımlara içeriğine göre vergi, enerji, altyapı, nitelikli personel ve yatırım yeri konularında destekler sağlıyoruz. Hükümetlerimiz döneminde bu kurumlarımız aracılığıyla iklimlendirme sektöründen 2 bin 700’ün üzerinde projeye 411 milyon lira destek sağladık. Önümüzdeki dönemde de sektörün gelişimini takip ederek, yapacağınız yatırımları, geliştireceğiniz projeleri destekleyeceğiz” dedi.
Hannover Messe Sodeks Fuarcılık tarafından, Ticaret Bakanlığı, KOSGEB ve İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) destekleriyle düzenlenen Avrasya Bölgesi’nin lider HVAC&R sektör buluşması ISK-SODEX Fuarı, dün başladı. 
Bu yıl ‘Sağlıklı İklimlendirme Çözümleri’ temasıyla düzenlenen ISK-SODEX’te; ısıtma, soğutma, klima, havalandırma, yalıtım, pompa, vana, tesisat, su arıtma, yangın, havuz ve güneş enerjisi sistemleri başta olmak üzere iklimlendirme sektörünü temsil eden yerli ve yabancı profesyoneller bir araya geldi. 
Hannover Messe Sodeks Fuarcılık tarafından ISKAV, DOSİDER, İSKİD, İZODER, TTMD, POMSAD, SOSİAD, ESSİAD, MTMD ve KBSB iş birliğiyle gerçekleştirilen ISK-SODEX Fuarı’nda, yaklaşık 36.000 metrekarelik alanda, 812 firma yerlerini aldı. 
2 Ekim’e kadar TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek fuarın açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TİM Başkanı İsmail Gülle, Hannover Messe Sodeks Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel ve sektör temsilcileri katıldı. 

VARANK: ÇİN’İN ARDINDAN EN YÜKSEK BÜYÜME KAYDEDEN İKİNCİ ÜLKE OLDUK
Fuarın işletmelere, sektördeki en son teknolojileri yakından tanıma, bunun yanında iş bağlantıları kurma fırsatları sunduğunu söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Kovid-19 pandemisinin zirvesi diyebileceğimiz 2020 yılında hem hükümetler hem de ekonomik aktörler zor bir sınavdan geçti. Bu dönemde Türkiye, Cumhurbaşkanımız liderliğinde uyguladığı etkin politikalarla dünya genelinden pozitif ayrışan nadir ülkelerden biri oldu. 2020 yılında yakaladığımız yüzde 1,8’lik büyüme ile Çin’in ardından en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke oldu. Bunun tesadüfi bir büyüme olmadığı 2021 yılının ilk ve ikinci çeyreğindeki performansımızla ispatlandı. Bakınız ekonomimiz bu sene ilk çeyrekte yüzde 7,2; ikinci çeyrekte ise yüzde 21,7 oranında büyüdü. Tabi burada asıl sevindirici husus sanayi üretiminin bu büyümede lokomotif görevi görmesi. İkinci çeyrek büyümesinin alt bileşenlerine baktığımızda, imalat sanayinin yüzde 43,4’lük büyümeyle ekonominin asıl itici gücü olduğunu görüyoruz” diye konuştu. 

‘BÜYÜMEDE OLDUĞU GİBİ İHRACATTA DA REKOR BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU’
Varank, “Ağustos ayı ihracatımız yıllık bazda yüzde 52 artmış durumda. İlk 8 aylık ihracatımız ise 140 milyar doları geçti. İnşallah yıl sonu itibariyle Cumhuriyet tarihinde ilk kez 200 milyar hatta 210 milyar doları geçip bir rekora daha imza atacağız. İhracatımızın yaklaşık yüzde 95’inin imalat sanayi ürünleri olduğu düşünüldüğünde burada da siz değerli sanayicilerimizin büyük bir başarısı söz konusu. İmalat sanayi içinde önemli bir yere sahip olan iklimlendirme sektörünün bu performansa katkısı çok büyük. Bakınız bugün itibarıyla sektördeki 15 binin üzerinde işletmede 500 bine ulaşan istihdam söz konusu. Son 5 yıla baktığımızda düzenli bir atışla 2020 yılında 4,7 milyar dolar ihracata yaklaştığını görüyoruz. 2021 yılı beklentisi ise yaklaşık 6 milyar dolar. Hamdolsun diğer sektörlerde olduğu gibi iklimlendirme sektöründe de kayda değer gelişmeler dikkat çekiyor” ifadelerini kullandı. 

‘KATMA DEĞERLİ ÜRETİM ÖNCELİĞİMİZ’
Bakan Mustafa Varank, “Tabi burada da daha yüksek katma değerli üretim yapılmasını sağlamak temel önceliğimiz. Bu kapsamda sektörün test ihtiyaçlarını karşılamak üzere TSE Tuzla Yerleşkesi’nde iklimlendirme sistemleri ile ilgili bir ihtisas laboratuvarı kurduk. Çok yüksek yatırım maliyeti gerektiren bu proje ile üreticilerimize akredite ve son teknolojiyi kullanan laboratuvar alt yapısını hazır bir şekilde sunuyoruz. İzmir’de de ESSİAD’ın yürütücüsü olduğu kapsamlı bir test ve analiz laboratuvarı kurulumu projesini değerlendiriyoruz. Bu laboratuvarın özellikle Avrupa’ya ihracat için aranan Eurovent akreditasyonu almasını hedefliyoruz. Bu yönüyle ülkemizde bir ilki başaracak olan bu proje ile ilgili gelişmeleri önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. Bunun yanında, sektörün teknolojik kapasitesini geliştirmek üzere Teknoparklar ile Ar-Ge ve tasarım merkezlerini de aktif bir şekilde kullanıyoruz” dedi.

‘İKLİMLENDİRME CİHAZLARI ÜRETİMİNE YÖNELİK 49 YATIRIM İÇİN TEŞVİK BELGESİ DÜZENLEDİK’
İklimlendirme sektörü yatırımları yeri, büyüklüğü ve teknoloji düzeyine göre değişen oranlarda teşvik sisteminden faydalandığını belirten Varank, “2012 yılından bu yana iklimlendirme cihazları üretimine yönelik 49 yatırım için teşvik belgesi düzenledik. Teşvik sistemi kapsamında bu yatırımlara içeriğine göre vergi, enerji, altyapı, nitelikli personel ve yatırım yeri konularında destekler sağlıyoruz. Hükümetlerimiz döneminde bu kurumlarımız aracılığıyla iklimlendirme sektöründen 2 bin 700’ün üzerinde projeye 411 milyon lira destek sağladık. Önümüzdeki dönemde de sektörün gelişimini takip ederek, yapacağınız yatırımları, geliştireceğiniz projeleri destekleyeceğiz” diye konuştu. 

İÇ VE DIŞ PAZARDA TALEP ARTIŞI BEKLENTİSİ 
Sektör temsilcilerine yatırım tavsiyesi de veren Varank, “Önümüzdeki dönemde sektörün performansının daha da artmasını ve hızlı bir büyüme yaşanmasını bekliyoruz. Çünkü Kovid-19 pandemisiyle kapalı alanlardaki hava kalitesinin önemi bir hayli arttı. Özellikle iş ve okul ortamlarında etkin taze hava sistemlerinin bulunması bulaş riskini ciddi oranda azaltıyor.İç ortamlardaki havalandırmanın iklimlendirme sektörü ürünleri ile sağlandığı düşünüldüğünde iç ve dış pazarda büyük bir talep artışı olacağı aşikâr. Bu yüzden ben siz değerli sektör temsilcilerinden bu talep patlamasına hazırlıklı olmanızı ve gerekli yatırım planlarınızı şimdiden yapmanızı tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı. 

GÜLLE: İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜ, İHRACATINI YÜZDE 41 ARTIRDI
Fuarların önemine dikkat çekerek sektörün ihracat rakamlarını paylaşan TİM Başkanı İsmail Gülle ise, “ISK-SODEX ISTANBUL fuarı gibi sektörel fuarlarımız, ihracatta yakaladığımız güçlü artışın istikrarlı bir şekilde devam etmesini sağlıyor, ihracatımızın gücüne güç katıyor. Genel ihracatımızda, Son 12 ayın 10’unda Cumhuriyet tarihi rekorları kırdık. Tarihimizde ilk defa, 12 aylık dönemde ihracatımızı 200 milyar doların üzerine taşıdık. İklimlendirme sektörümüz de bu başarılara oldukça değerli katkılar sundu. Geçtiğimiz yılın ilk 8 aylık döneminde 2,8 milyar dolar ihracata imza atan iklimlendirme sektörümüz, bu yıl aynı dönemde ihracatını yüzde 41 artırarak 4 milyar doların üzerine çıkarmayı başardı. İnşallah yıl sonunda sektörümüzde 6 milyar dolarlık barajı rahatlıkla aşacağız. 2023 yılında ise, büyük hedefimize iklimlendirme sanayiinde 35 milyar dolarlık hedefimize inşallah hep beraber ulaşarak, küresel pazardaki payımızı 2 katına çıkarmış olacağız” dedi.

KÜHNEL: TÜRKİYE İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDE YURT DIŞI TALEP YÜKSELDİ
Küresel salgınla, iklimlendirme sistemlerinin dünyanın gündeminde önemli bir yer edindiğini dile getiren Hannover Messe Sodeks Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel de bu gelişmenin Türkiye iklimlendirme sektörü için bir fırsat olduğunu söyledi. Kühnel, “Kovid-19 salgını nedeniyle, Türkiye iklimlendirme sektöründe yurt dışı talep yükseldi. Salgının gerektirdiği temiz iklimlendirme sistemleri ihtiyacı Türkiye’yi bu anlamda önemli bir konuma taşıdı” dedi.

HEDEF YILI 6 MİLYAR DOLARLIK İHRACATLA KAPATMAK 
ISK-SODEX Fuarı Proje Direktörü Toros Utku ise “ISK-SODEX özellikle Avrasya bölgesinin en büyük iklimlendirme fuarı olarak kabul ediliyor. Türkiye iklimlendirme sektörü olarak dünya ihracatından gitgide daha büyük bir pay alma çabası içerisindeyiz. İhracatımız önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek. Bu yılı da sektör olarak 6 milyar dolar seviyesinde ihracatla kapatmayı planlıyoruz. Fuara 812 firma katıldı, 107 tanesi yabancı. Rusya, Almanya, İtalya, Ukrayna, İran, Özbekistan, Fransa, Japonya ve Fas’tan değerli firmalar katıldı. Fuar sektörümüzün buluşma noktası, son teknolojik gelişmeler kişilere aktarılıyor. 50’nin üzerinde ülkeden B2B heyeti geldi, yerli üreticilerimizle buluştular” diye konuştu. 
ISK-SODEX Fuarı kapsamında; İSİB tarafından düzenlenen B2B İkili İş Görüşmeleri ise 28 – 30 Eylül tarihleri arasında; 50 ülkeden, HVAC&R sektöründen yaklaşık 250 uluslararası satın almacının katılımı ile gerçekleşecek.

Görüntü Dökümü:
———-
Fuar açılışından detaylar
Yapılan konuşmalar 

29.09.2021 – 23.16 Haber Kodu : 210929170

=================

(Özel) 
5- EĞLENCE MEKANINDA GÜVENLİĞİN PARMAĞINI KOPARAN KADINA 4,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA) BEYOĞLU’nda iki ay önce bir eğlence mekanında tartıştığı güvenlik görevlisinin parmağını ısırarak kopardığı iddiasıyla tutuklanan Kazakistan uyruklu Uluossyn Malgazhdarova hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Malgazhdarova’nın “Kasten yaralama” suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, şüpheli Uluossyn Malgazhdarova 11 Temmuz 2021 tarihinde iki arkadaşıyla Beyoğlu’ndaki eğlence mekanına gitti. Şüpheli Malgazhdarova ve arkadaşları, burada bir süre eğlenip alkol aldı. Daha sonra Malgazhdarova’nın lavaboya gitti, ancak çıkarken bilinmeyen bir sebeple güvenlik görevlisi Cumhur C. ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa bir süre sonra arbedeye dönüştü. Diğer kişiler de olaya müdahale etti. Arbede sırasında Malgazhdarova’nın güvenlik görevlisi Cumhur C’nin sağ el yüzük parmağını ısırarak kopardı. Bunun üzerine Cumhur C. ve diğer güvenlik görevlileri Serkan K ve Mehmet Eren P. şüpheli Uluossyn Malgazhdarova’yı dışarı çıkararak mekanın önünde darbettiler. Olay sonrasında her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu.

ŞÜPHELİNİN 16 FARKLI YERİNDE KESİ VE EKİMOZ SAPTANDI
Adli Tıp Kurumu raporuna göre şüpheli Uluossyn Malgazhdarova’nın vücudunun 16 farklı yerinde kesi ve ekimozların bulunduğu, bunların yaşamını tehlikeye sokmadığı ve basit tıbbi müdahaleyle giderilebileceği iddianamede yer aldı.

ŞİKAYETÇİNİN KEMİĞİ KIRILDI
Şikayetçi Cumhur C’nin raporunda ise sağ el 4. parmaktan distal falankstan ampute olduğu, yaşamını tehlikeye sokmadığı ve ikinci dereceden kemik kırığı bulunduğunun belirlendiği kaydedildi.

KENDİNİ KORUMAK İÇİN ISIRDIĞINI SÖYLEDİ
Şüpheli Uluossyn Malgazhdarova ifadesinde, güvenlik görevlilerinin kendisini mekanda ve dışarda darbettiklerini, Cumhur’un elini ağzına soktuğunu ve ağzını yırtacak boyuta getirdiğini, bu nedenle kendini koruma maksatlı olarak bu kişinin elini ısırdığını, alkollü olduğu için ne yaptığını bilmeden karşılık verdiğini söylediği yer aldı.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Şikayetçi Cumhur C. ve diğer güvenlik görevlileri ise şüpheli ve arkadaşlarının alkollü olmaları nedeniyle taşkınlık çıkardıklarını ve şüphelinin Cumhur’un parmağını kopardığını, dışarı çıkmamak için direnmeleri üzerine saçlarından tutarak zorla çıkardıklarını ve basit yaralama suçlamasını kabul etmedikleri anlatıldı.

OLAYA İLİŞKİN GÖRÜNTÜLERDE ARBEDE GÖRÜLDÜ
Olaya ilişkin görüntülerin temin edilmesi üzerine bilirkişi raporunda da taraflar arasında arbede yaşandığı ve şikayetçi Cumhur ile şüphelinin tekme tokatlarla vurduğu, saçından sürükleyerek dışarıya çıkarmaya çalıştıkları, şüphelilerin de elinde şişe bulunduğu ve şişeyi yer attıklarının tespit edildiği anlatıldı.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ HAKKINDAKİ DOSYA AYRILDI
Şikayetçi Cumhur C. ile diğer iki güvenlik görevlisinin fikir ve eylem birliği içinde şüpheli Uluossyn Malgazhdarova’yı darp ettikleri, böylece şüpheliye karşı “Basit yaralama” suçunu işledikleri belirtildi. İddianamede, bu suçun uzlaşmaya tabi olması nedeniyle bu şikayetin ayrı dosya üzerinden yürütüleceği belirtildi.

ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK
İddianamede, tartışmanın hangi sebepten kaynaklandığı ve ilk olarak kim tarafından haksız hareketin yapıldığı tespit edilemediğinden mahkemece tahrik hükümlerinin değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi. Şikayetçi Cumhur C’nin parmağını ısırarak kopardığı iddia edilen şüpheli Uluossyn Malgazhdarova’nın “Kasten yaralama” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi. Aynı gün tutuklanan şüpheli Malgazhdarova, iddianame kabul edilirse İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Görüntü dökümü:
-ARŞİV

29.09.2021 – 19.41 Haber Kodu : 210929148

======================

6- OĞLUNU KURŞUNLAYARAK AĞIR YARALAYAN BABA TUTUKLANDI

Haber: Özden ATİK / İSTANBUL, DHA
Kağıthane’de 48 yaşındaki oğlunu silahla kurşunlayarak ağır yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan 69 yaşındaki Kemal K. tutuklandı.
Olay, önceki akşam 21.40 sıralarında Sultanselim Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre şüpheli Kemal K., para isteyen uyuşturucu bağımlısı oğlu Selim K. tarafından  saldırıya uğradı. Darp edilen baba, kendini korumak için evinde bulundurduğu silahla oğlunu belinden kurşunladı. Baba Kemal K. olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alınırken, ağır yaralanan ve hayati tehlikesi devam ettiği öğrenilen oğlu hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Kemal K. emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılıkça ifadesi alınan Kemal K. tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı. Nöbetçi İstanbul Hakimliği’nce sorgulanan şüpheli Kemal K. öldürme kastının olmadığını ve üzgün olduğunu söylediği öğrenildi. Ancak şüpheli Kemal K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Görüntü Dökümü
———————
-Baba polislerin arasında götürülürken
-Genel ve detaylar

29.09.2021 – 21.18 Haber Kodu : 210929157

==================

7- İSTANBUL’DA TAKSİCİLERE DENETİM

Alper KORKMAZ – Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL, (DHA)   İSTANBUL’da birçok noktada taksicilere yönelik denetim gerçekleştirildi. Mecidiyeköy’de durdurulan taksi sürücülerinden bazıları yeni taksi genelgesinden haberdar olmadıklarını söylerken, bazıları da genelgeyi doğru bulduklarını söyledi. 
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine ‘taksi denetimleriyle’ ilgili genelge gönderilmişti. Genelgeye göre polis ekiplerince ticari taksilerin yolcuyu almadığının tespit edilmesi halinde trafikten men dahil, sürücüler hakkında yasal işlem yapılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler, Kadıköy, Şişli ve Fatih’te oluşturulan kontrol noktalarında taksicileri denetledi. Yapılan denetimlerde durdurulan taksilerdeki sürücülerin belgeleri incelendi.  Belgesi eksik olan sürücülere para cezası kesildi. Mecidiyeköy’de durdurulan taksinin ruhsatı askıya alındığı halde trafiğe çıktığı belirlendi. Taksi, çekici ile otoparka götürüldü. 

BAZI SÜRÜCÜLER GENELGEDEN HABERSİZ
Mecidiyeköy’de durdurulan bazı sürücüler genelgeden haberdar olmadıklarını söyledi.  Denetimlerde durdurulan  taksi sürücüsü, “Genelgeden haberim yok. Müşteri almama gibi bir sıkıntım yok. Bu işi yapıyorsanız hizmet vermek zorundasınız. Bu yakada problem var, Anadolu Yakası’nda bu problem yok” diye konuştu. Bir başka sürücü de genelgeden haberdar olmadığını söyleyerek, kendisinin kurallara uyduğunu belirtti.

“YOLCU YOKSA BİZ YOKUZ”
Taksi sürücüsü Muammer Kocaman ise genelgeden haberdar olduğunu ve genelgeyi doğru da bulduğunu belirterek ” Kısa mesafe almasan faturasını ödeyeceksin. Bu yolcu varsa biz varız. Bu yolcu yoksa biz yokuz. Bu plaka 2.7 milyon ise bu yolcular sayesinde. Korkunç derecede şikayet var meslektaşlarımdan. ‘Neden yolcuyu almıyorsun?’ diye kavgalarımız bile oluyor. Her zaman havaalanına, Sabiha Gökçen’e mi?, Rize’ye mi gönderelim seni ne yapalım?” şeklinde konuştu. Güldal Torun isimli yolcu da “İncirli’de 2.5 saat taksi bekledim. Ya dolu geldi, ya da yer soruyorlar nereye gideceksiniz diyorlar” dedi.

Görüntü Dökümü:
————————-
-Polis ekiplerinden görüntü
-Taksilerden görüntü
-Taksici ve yolcularla röportaj

29.09.2021 – 17.11 Haber Kodu : 210929125

instagram views kopen

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!