Reklam Alanı
Reklam Alanı

Dünyaca Ünlü Analistten “Hesapları Değiştiren” Altın Tahmini Geldi!

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Altın piyasası zeminini ons başına 1.800 dolar civarında tutuyor. Ünlü bir yatırım stratejisti, Federal Rezerv para politikasını değiştirmeye ve aylık tahvil alımlarını azaltmaya çalışırken fiyatın menzile bağlı kalmasını bekliyor. Kriptokoin.com olarak, sıcak altın yorumlarını sizler için derledik, birlikte inceleyelim…

Kristina Hooper, şahin bakışıyla altın piyasasını yorumladı

Invesco’nun yatırım stratejisi başkanı Kristina Hooper, Kitco News ile yaptığı röportajda, Federal Rezerv‘in gelecek haftaki para politikası toplantısından sonra daraltma planlarını açıklamasını beklediğini söyledi. Hooper’ın ABD para politikasına yönelik şahin bakış açısı, birçok kişinin Federal Rezerv’in planlarını önümüzdeki hafta gibi erken bir tarihte başlatmaya hazır olacağı fikrini reddetmesinin ardından geldi.

Birçok analist, daralma planını Aralık ayına itti. Beklentilerdeki değişim, geçen ay yalnızca 235.000 iş oluşturulduğunu gösteren Ağustos tarım dışı istihdam raporundan sonra geldi ve beklentileri önemli ölçüde kaçırdı. Hayal kırıklığı oluşturan istihdam rakamlarına rağmen Hooper, bir kişinin daralma için hala bir durum oluşturabileceğini söyledi. Kristina Hooper konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Bu, geleneksel zayıf iş pazarınız değil. Bu alışılmadık bir iş piyasası, ancak bu düzeyde bir uyum sağlamak için tartışılmaz. Genel olarak, bu oldukça olumlu bir ortam. Bu nedenle, Fed‘in kısa süre içinde azaltmayı duyurmakta ve daha sonra buna yakında başlamakta kesinlikle haklı olduğunu düşünüyorum.

Kristina Hooper: Altın konusunda tarafsız kalıyorum…

Reklam Alanı

Hooper, Fed’in aylık tahvil alımlarını azaltmak istediği için altın konusunda tarafsız olduğunu söyledi. Analist, değerli metalin bu yan örüntüye takılıp kalmasını bekliyor. Altın fiyatında yükseliş olmasa da Hooper da düşüş eğiliminde değil. Para politikasının sarı metal için önemli bir destek olmaya devam edeceğini de vurguladı. Kristina Hooper konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Bu, altın piyasası için birçok kutuyu işaretleyen bir ortam. Çok uyumlu bir para politikanız var; Fed daralmaya başlasa bile, bilançosuna eklemeye devam edecek. Daralma bittiğinde, Bilanço yakın zamanda düşmeyecek. Ve tabii ki oranlar çok düşük seviyelerde. Genel olarak, para politikası hala çok, çok destekleyici.

Kristina Hooper: Faiz artırımının haklı olduğunu düşünüyorum

Hooper ayrıca, Federal Rezerv‘in tahvil alımlarını azaltmak istemesinin, faiz oranlarını yükseltmeye hazır oldukları anlamına gelmediğini de kaydetti. Ancak Hooper, ekonomik toparlanmanın mevcut hızında devam etmesi halinde, Aralık 2022’ye kadar merkez bankasının faiz oranlarını artırdığını görebileceğini söyledi. Kristina Hooper konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

İşler şu anki gibi gitmeye devam ederse… Faiz artırımının haklı olduğunu düşünüyorum. Ancak iyi haber şu ki Fed’in şu anda bu kararı vermesi gerekmiyor. Verileri dikkatli bir şekilde takip edip tepki verebilirler.

Analist: Sarı metal hala bir portföyde tutmak için önemli bir varlık

Hooper, altının nötr durumda kaldığını görse de dönemsel oynaklık dönemleri olacağını da sözlerine ekledi. Kısa vadeli yeni bir yükselişi ateşleyebilecek bazı kıvılcımların devam eden jeopolitik ve iç siyasi belirsizlik olduğunu söyledi. Hooper’ın yakından izlediği bir konu, ABD’de baş gösteren borç krizidir. Geçen hafta, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongre’ye verdiği bir notta, Hazine Bakanlığı’nın Ekim ayına kadar nakit sıkıntısı çekebileceğini söyledi.

Borç tavanı zamanında yükseltilmezse politikacıları “onarılamaz hasar” konusunda uyardı. Hooper, bunun ABD hükümetinin uğraşması gereken önemli bir sorun olduğunu söyledi. Son tarih yaklaştıkça yatırımcıların bunu daha ciddiye alacaklarını söyledi. Hooper altın’ın hala bir portföyünde tutmak için önemli bir varlık olduğunu söyledi. Piyasa belirsizliğine karşı kritik bir çeşitlendirici, hedge ve genel sigorta poliçesi olduğunu da sözlerine ekledi. Hooper, fiyat baskısı düşmeye başlasa bile enflasyonun önemli bir endişe olmaya devam ettiğini açıkladı.

Kaynak: Kripto Koin

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!