Reklam Alanı
Reklam Alanı

Fed/Mester: ABD ekonomisi ikinci yarıda daha güçlü olacak

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 6 Nisan (DHA) – ABD Merkez Bankası (Fed) Cleveland Başkanı Loretta Mester, finansal ve parasal politikalarından gelen desteklerin sürmesi durumunda, ABD ekonomisinde 2021 yılının ikinci yarısında daha güçlü performans beklediğini söyledi.
CNBC’nin bir programında soruları yanıtlayan Mester, Cuma günü açıklanan ve büyümenin dinamizmini gösteren Mart ayı istihdam verilerini oldukça tatmin edici bulduğunu vurguladı.
Enflasyonun önümüzdeki birkaç ay için yükselebileceğinin de altını çizen Mester, ancak bunun kalıcı olmayacağını söyledi. Ekonominin politika hedeflerinin hala gerisinde olduğuna da dikkat çeken Mester, bu nedenle hedef yüzde 2.0’nin üzerinde enflasyona da olumlu baktığını belirtti.
Arz yönlü sorunlardan kaynaklanan yüksek fiyatların altı aya kadar sürebileceğine de dikkat çeken Mester, tahvil getirilerindeki artışın endişe verici olmadığını ve Fed’in buna tepki vermesine gerek olmadığını ekledi.
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen de yaptığı açıklamada, pandemi sonrası küresel ekonomik iyileşmede ABD’nin rolüne değindiği Şikago Küresel İlişkiler Konseyi’ndeki konuşmasında, ABD’nin toparlanmasının, diğer ülkelerde finansal sistemlerin istikrara ve gelişmelerine bağlı olduğunu söyledi.
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!