Reklam Alanı
Reklam Alanı

Folklorik bez bebek yaparak ev ekonomisine katkı sağlıyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ahmet KORKMAZER/ NEVŞEHİR (DHA) – NEVŞEHİR Derinkuyu ilçesinde Safiye Demirkesen (62), metal ve kumaş parçalarıyla yaptığı folklorik bebeklerle aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Nevşehir’de yaşayan 3 çocuk annesi Safiye Demirkesen, 17 yaşında aile büyüklerinden bez bebek yapmayı öğrendi. Dünyanın en önemli yer altı şehir yerleşimlerinden biri olarak bilinen Derinkuyu yer altı şehri girişinde yerli ve yabancı turistlere bez folklorik bebek satışı yaparak aile bütçesine 45 yıldır katkı sağladığını söyleyen Demirkesen, “Bez bebekler metal parçaları, pamuk, kumaş, patiska, pazen ve tülbent gibi parçalarından yararlanarak yapılıyor. Geçmişte Derinkuyu yöresinde yaşayan kadınların ve genç kızların günlük giyim eşyalarını folklorik bebek marifetiyle yerli ve yabancı turistlere tanıtmaya çalışıyorum. Günde 10’e yakın folklorik bebek yapıyorum. Bunları da Derinkuyu yer altı şehrini ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere satıyorum. Bez bebekler büyüklüklerine göre 5-35 TL arasında satılıyor“ dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!