Reklam Alanı
Reklam Alanı

Google’da arama yaparken kullanabileceğiniz az bilinen hileler!

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Google ile bir şeyi araştırırken kullanabileceğiniz arama hileleri olduğunu biliyor musunuz? Aradığınız şeyi bulmanızı kolaylaştırabilirsiniz. İşte Google arama ipuçları!

Google basit bir arama motoru gibi görünse de aslında bu kadar basit değildir. Google arama hileleri, bir şey bulmanıza veya arama yaparken kolaylaştırmanıza yardımcı olacak küçük işlevler. “Ne kadar kolay olabilir ki?” Eğer öyle düşünüyorsanız, yanılacağınızı önceden söylemek yararlı olacaktır.

Google’da aranan bilgilere ulaşmak sanılandan daha karmaşık süreçlere yol açabilir. Burada sizi onlardan kurtaracak Google arama ipuçlarından bahsediyoruz. Aradığınız kıymetli malzemeyi birkaç tıklamayla bulmanıza yardımcı olmak için Google’da arama yapmanın en etkili yöntemlerinin listesini yaptık.

Reklam Alanı

İşte Az Bilinen Google Arama Hileleri

1) Sadece Aradığınız Şeyi Bulun

Google arama hileleri listemize sizin için en çok çalışacak bir özellik ile başlıyoruz. Merak ettiğiniz bir konu hakkında bilgi edinmeye çalışırken, bununla ilgisi olmayan sonuçlarla karşılaştığınız zamanlar oldu mu? Google’ın hayal edilemeyecek boyutta bir veritabanı var ve buna göre karmaşık bir algoritması var. Bu nedenle, tabiri caizse zaman zaman kafası karışabiliyor.

Bu gibi durumlar için geliştirilen harika bir çözüm var. ‘’Tırnak içine bir kelime koyarsanız’’, Google aramanızı özel hale getirir ve tırnak içinde belirttiğiniz kelimeyle arama sonuçlarını getirir.

2) İstenmeyen Arama Sonuçlarından Kurtulun

Tırnak işaretleri kullanarak aramayı özelleştirmenize rağmen, istediğiniz sonucu alacağınız garanti edilmez. Özellikle kelime benzerliklerinin olduğu durumlarda (ilginiz ve bilginiz gibi), istenmeyen web sayfalarıyla karşılaşma olasılığınız daha yüksektir.

Bu olasılığı büyük ölçüde azaltan başka bir özellik: tire. Örneğin, iPhone 13 özellikleri ve fiyatı hakkında bilgi almak istiyorsunuz, ancak iPhone 13 Pro sürekli olarak gündeme geliyor. Böyle zamanlarda, aramanın sonuna “-Pro” ifadesini ekleyerek bu kelimeyi sonuçlardan hariç tutabilirsiniz.

3) Sevdiğiniz Benzer Siteleri Bulun

Diyelim ki takip etmeyi sevdiğiniz bir siteniz var, içeriğini beğeniyorsunuz ve neredeyse kalkıp bütün sayfalarında dolaşıyorsunuz. Benzer veya ilgili siteleri bulabileceğiniz bir Google arama hilesi olduğunu biliyor muydunuz? Kullanmanız gereken parametre: related.

Şahane bir online içerik sitesi bulduysanız ve benzer web siteleri bulmak istiyorsanız, aralarında boşluk bırakmadan “related:” yazıp sitenin adresini ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Teknolojioku

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!