Reklam Alanı
Reklam Alanı

Gözde kızarıklık, batma ve yanmaya dikkat

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İSTANBUL, (DHA)- Alt veya üst göz kapağının içe dönmesi olarak bilinen entropium ile ilgili Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Yeniad, uyarılarda bulundu. Yeniad, “Göz kapakları içeri doğru dönen hastalarda genellikle gözde kızarıklık, batma, yanma ve sulanma gibi şikayetler görülür. Kirpikler uzun süre korneaya değmeye devam ederse gözde delinmeye yol açabilir” dedi.

Entropium olarak adlandırılan göz kapaklarının ve kirpiklerin içeri doğru dönmesi durumunun tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına sebep olabileceğini dile getiren Göz Vakfı Hastaneleri Direktörü ve Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Yeniad, uyarılarda bulundu. Gözde kızarıklık, batma, yanma ve sulanma şikayetlerinin önemsenmesi gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Yeniad, “Kirpiklerin içeri doğru dönerek saydam tabaka olan korneaya değmesi ile son derece ciddi sonuçlar doğurmakta tedavi edilmeyen durumlarda ciddi görme kayıpları görülebilmektedir. Kirpikler uzun süre korneaya değmeye devam ederse gözde delinmeye yol açabilir bu yüzden cerrahi tedavi mümkün olduğunca erken yapılmalıdır” diye konuştu.

KİMYASAL YARALANMALAR TETİKLEYEBİLİR

Göz kapağının içeri dönmesinin sıklıkla yaşlanmaya bağlı olarak kapak bütünlüğünün ve bunu oluşturan yapıların bozulması ile oluştuğunu belirten Yeniad, “Bunun dışında kimyasal yaralanmalar, travma veya konjonktiva hastalıklarına bağlı olarak da meydana gelebilir. Nadiren doğuştan ufak bebeklerde de bu durum görülebilmektedir. Ancak entropiuma çok benzeyen ve epiblefaron dediğimiz kapağın değil sadece kirpiklerin içeri doğru döndüğü durum mutlaka ayırt edilmelidir çünkü epiblefaron çoğunlukla kendiliğinden düzelmekte konjenital entropium ise mutlaka acil tedavi gerektirmektedir” ifadelerini kullandı.

YAKLAŞIK YARIM SAATTE TEDAVİ MÜMKÜN

Reklam Alanı

“Göz kapağının içeri dönmesi lokal anestezi altında 20-25 dakika süren bir işlem ile tedavi edilebilmektedir” diyen Doç. Dr. Yeniad, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ameliyat sonrasında hastanın hastanede yatmasına gerek yoktur ve evine gidebilir. Hastalar günlük işlerinin rahatlıkla yapabilirler. Ameliyattan sonra yara yerine antibiyotikli merhemlerin sürülmesi yeterlidir.  Kapaktaki dikişler ameliyattan 1 hafta sonra alınır.Yapılan ameliyat sonrasında hastalarda fark edilir hiçbir iz kalmamaktadır.”

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!