Reklam Alanı
Reklam Alanı

Hemodiyaliz Nedir?

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Hemodiyaliz, böbreklerin tam olarak çalışmadığı durumlarda hastalara uygulanan bir diyaliz çeşididir. Böbreklerin temel görevi  kanın içindeki üre,ürik asit, fosfor, potasyum ve kreatinin gibi toksik maddelerin vücuttan idrar olarak atılmasını sağlamaktır. Bu görevin yerine getirilemediği durumlarda bireylerin vücudunda toksik maddeler birikmeye başlar ve ilerleyen süreçte  çeşitli böbrek hastalıklarına sebebiyet vermektedir. Hemodiyaliz tedavisi ise böbreklerin gerçekleştiremediği işlemleri hasta diyaliz makinesine bağlanarak gerçekleştirilir.

 Her böbrek rahatsızlığı yaşayan hastalara hemodiyaliz tedavisi uygulanmamaktadır. Öncelikle, bir doktor tarafından muayene edildikten sonra başlanması gereken bir süreçtir. GOP Diyaliz, hastalara sağladığı geniş hizmet seçenekleri ve alanında uzman kadrosuyla insanların güvenebileceği merkezlerin başında yer almaktadır. Son teknolojik gelişmeler takip edilerek seçilmiş modern cihazları ile hemodiyaliz ve diyaliz tedavilerinde birçok başarıya sahip bir oluşumdur.

Nasıl Yapılır?

Hemodiyaliz işlemi, böbreklerin tam anlamıyla çalışmamasından kaynaklanan kirli kanı diyaliz makinesi tarafından alınıp zararlı maddeleri filtrelemesinden sonra hastaya tekrar geri verilme sürecidir. Hastanın sağlık durumuna ve fiziksel yapısına bağlı hangi sıklıkta hemodiyaliz seansı alacağı değişiklik göstermektedir. Hastalardan kirli kan alınması için tedaviye başlanmadan önce bir cerrahi müdahale ile damar yolu açılması gerekmektedir. Toplam üç çeşit damar yolu açma yöntemi bulunmaktadır. Bunlar; kateter, greft ve fistüldür. Kateter daha çok acil durumlarda uygulanan bir yöntemdir. Fistül ve greft hemodiyaliz tedavisinde kullanılması için  2 veya 3 hafta önceden gerçekleştirilmelidir. Dayanıklı ve en güvenilir damar yolu açma yöntemi ise fistül işlemidir. Hangi yöntemin hasta üzerinde kullanılacağı kesinlikle doktor tarafından belirlenmesi ve uygulanması gerekmektedir.

Hastaya en uygun damar yolu açma yöntemi belirlendikten sonra hastanın kirli kanı temizlenmek üzere hemodiyaliz işlemine başlanır. İlk olarak damardan gelen kirli kan diyaliz makinesi tarafından alınır. Kanın içinde hastaya zarar verecek miktarda bulunan üre, ürik asit, fosfor, potasyum ve kreatinin gibi maddeler diyalizör adı verilen içinde birçok küçük yapay filtrelerden oluşan makineden geçirilir. Kanın içindeki toksik maddeler bu yapay filtreler tarafından ayrıştırılır. Sonrasında ise temizlenen kan tekrar hastanın dolaşım sistemine geri verilir. Hemodiyaliz işleminin bir seansı ortalama 4 saat civarında sürmektedir. Böbrek rahatsızlıklarından dolayı oluşan birçok belirtiyi ortadan kaldıran ve hastaların yaşam kalitesini artıran bir tedavi yöntemidir.

Esenler Diyaliz Merkezi ihtiyacı olanlar için Gaziosmanpaşa Diyaliz Merkezi Hizmet vermektedir.

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!