Reklam Alanı
Reklam Alanı

İcra ve İflas Yasası değişiyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

AK Parti’nin İcra ve İflas Yasası ile ilgili verdiği değişiklik teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçti. Yeni düzenleme ile konkordato sürecinde finansörlerin alacakları, işçi alacaklarının önüne geçiriliyor. İşçi haklarını yok sayan teklife CHP, muhalefet şerhi düştü.

Teklifin kritik maddelerinden biri; işçilerin alacakları ile ilgili. İddialara göre, düzenleme ile konkordato sürecinde finans kuruluşlarının alacakları, işçi alacaklarının önüne geçiriliyor.

“MAĞDUR İŞÇİLER DAHA DA GERİ SIRALARA DÜŞTÜ”

Adalet Komisyonu’nun CHP’li üyeleri teklife karşı çıkarak muhalefet şerhi koydu:

“Teklifle konkordato sürecindeki iflas idare memurlarının niteliklerini artırma öncelikli amaç olarak ifade edilmesine karşın asıl amacın konkordato sürecinde borçlunun bazı mallarının satışına imkan verilmesi ve elde edilen gelirin rehinli alacaklı konumunda bulunan finans kuruluşlarına aktarılmasıdır. Konkordato süreciyle zaten mağdur durumuna düşen işçilerin alacakları ise geri sıralara kaymaktadır. Bu düzenlemeye karşı yaptığımız ısrarlı itirazlar sonuç vermemiştir.”

Şerhte, emek-sermaye dengesinin sermaye lehinde bozulduğuna işaret edilerek süreceği kesin olan ekonomik çöküşte işçinin daha da fazla mağdur olacakları belirtildi.

Reklam Alanı

KREDİLER DÜZENLEMENİN YOLUNU AÇTI

Cumhuriyet’in haberine göre, teklifin Meclis’e gelmesinin nedeni ise firmaların yurtdışından aldıkları krediler. Birçok firma yurtdışından kredi kullandı ancak bu firmalar daha sonra konkordato ilan etmeye başladı. Bunun üzerine yurtdışından kredi verenler ‘Ya paramızı geri alamazsak’ telaşına düştü, Dünya Bankası da devreye sokuldu.

Politik Yol

Kaynak: Para Analiz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!