Reklam Alanı
Reklam Alanı

İzlanda’da 800 yıl sonra lav püskürten yanardağ, ziyaretçi akınına uğradı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İzlanda, (DHA)- İzlanda’nın güneybatısında yer alan Fagradals Yanardağı 800 yıl sonra lav püskürttü. Çok sayıda kişinin yanardağı izlemek için gitiği bölgede lav üzeinde sosis pişirdiği görüldü.
İzlanda’nın güneybatısındaki Reykjanes Yarımadası’nda bulunan ve 800 yıl sonra lav püskürten Fagradals Yanardağı, 90 dakikalık tırmanışa rağmen ziyaretçilerin akınına uğradı. Yanardağı izlemek üzere bölgeye gelenler, lav üzerinde sosis pişirdi. Güvenlik görevlileri, vatandaşları bölgede dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
ÜLKEDE 50 BİNDEN FAZLA DEPREM OLMUŞTU
İzlanda’da 24 Şubat-17 Mart tarihleri arasında 50 binden fazla deprem kaydedildi. Meydana gelen depremlerle ilgili açıklama yapan İzlanda Üniversitesi’nden volkanoloji Profesörü Thorvaldur Thordarson, “Şu anda ‘Neden?’ diye soruyoruz. Neden bu kadar sık deprem oluyor? Dünyanın kabuğuna bir magmanın girişi çok muhtemel. Yüzeye yaklaştığını biliyoruz, ancak yaklaşmaya devam ediyor mu? Bunu tespit etmeye çalışıyoruz. Bölgedeki birden fazla yanardağ düşünülürse, bu volkanik bir patlamanın habercisi olabilir” demişti.

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!