Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kenton Gıda’ya Kovid-19 Güvenli Üretim Belgesi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İSTANBUL, (DHA) – Türkiye’nin köklü şirketlerinden Kenton Gıda, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen tüm şartları yerine getirerek Kovid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandığını duyurdu.

Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) Kovid-19 için alınan önlem ve uygulamaları denetleyen sertifikasyon sistemi kapsamında, Kenton Gıda’nın Pendik’te bulunan 80 bin metrekarelik üretim tesisi, Kovid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni alarak tüm sağlık ve güvenlik tedbirlerini aldığını tescilledi.

‘Kovid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nun’ yönergeleriyle alınan hijyen tedbirleri; çalışma, üretim ve dinlenme alanlarının uygunluğu; yemekhane ve servislerde yapılan düzenlemeler konusunda şirketin ortaya koyduğu uygulamalar, TSE tarafından yapılan kapsamlı bir denetimden geçerek belgelendi.

Bünyesinde Kenton Gıda dahil olmak üzere birçok marka bulunan Sultanlar Holding’e bağlı Tibet İthalat İhracat ve Kozmetik Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Haluk Köseoğlu, üretim tesislerinin Kovid-19’a özel uygulamalara yönelik olarak hazırlanan bu yeni standartlara sahip olmasının halka güven verdiğini belirtti.

Halkın güvenilir, kaliteli ve sağlıklı ürünlerin yanı sıra bu ürünlerin hangi şartlarda üretildiğine de önem verdiğine dikkat çeken Köseoğlu, “Pandemi döneminin başından beri çalışanlarımızın ve toplumun sağlığı için ulusal ve uluslararası sağlık ve hijyen protokollerini yürürlüğe alarak ortaya koyduğumuz çalışmalarla ve özverimizle gurur duyuyoruz. Bu dönemde hijyen, iş sağlığı ve güvenliği konusunda ödünsüz standartlar sunmaya odaklandık. Son olarak Kovid-19 Üretim Belgesi’ni alarak hijyen konusundaki birçok parametrede en güncel uygulamaları takip ettiğimizi de kanıtlamış olduk” dedi.

Reklam Alanı

Aynı zamanda şirket grubu olarak Kalite Sistem Belgesi ve Gıda Güvenliği Belgesi’ne de sahip olduklarının altını çizen Köseoğlu, “Bu küresel salgın sırasında ürün gruplarımız için güvenli tedarik zincirlerinin nasıl korunacağı, daha dayanıklı gıda sistemlerinin nasıl oluşturulacağı ve gıda güvenliğini sağlamak konusunda örnek bir strateji geliştirdik. Her zaman olduğu gibi gelecek dönemde de bu konuda çalışanlarımızın ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!