Reklam Alanı
Reklam Alanı

Kritik Metrikler, Altın Fiyatı İçin Neye İşaret Ediyor?

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Altın fiyatı, New York seansı sırasında düştü ve yazı yazılırken %0,36 düşüşle 1.787,78 dolardan işlem görüyordu. Bu arada, Perşembe günü kasvetli bir ABD 30 yıllık tahvil piyasasında düşüşe geçen ABD 10 yıllık Hazine getirileri, sonrasında toparlanarak 4 baz puan (bps) artışla 1,341’e yükseldi. Doların altı para birimi karşısındaki performansını izleyen ve emtia fiyatlarını etkileyen ABD doları endeksi (DXY) %0,05 artışla 92,57’e yükseldi.

Jerome Powell, Fed şahinlerine mi yaklaşıyor?

Amerika seansının başlarında, ABD doları endeksi 92,36 civarında işlem görüyordu. Bununla birlikte, artan getiriler ve karışık piyasa hissi, dolar talebini destekleyerek getirisiz metaldeki düşüşü tetikledi. Kriptokoin.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere hafta boyunca Fed konuşmacıları, tapering başlangıcına atıfta bulundular. Salı günü, St. Louis Fed James Bullard ve New York’tan Fed John Williams, QE’deki düşüşün bu yıl içinde başlayacağı konusunda anlaştılar. Piyasalar James Bullard’ın şahin duruşuna aşina olsa da, NY Fed’den John Williams biraz şaşırttı, bu da Jerome Powell’ın aynı duruşa meylettiğini ima etti.

Perşembe günü, Atlanta’dan Fed Raphael Bostic, bu yıl içinde tahvil alım programını azaltmanın uygun olacağı yorumunu yaparak, ekonomiyi oldukça güçlü bir konumda gördüğünü söyledi. Fed yetkililerinin geçit törenini bu hafta Cleveland Fed’den Loretta Mester bitirdi. Cuma günü Loretta Mester, enflasyon tahminlerinde yukarı yönlü riskler gördüğünü ve 2022’nin ilk yarısında teşvikin rahatlıkla gevşetilebileceğini söyledi.

Altın fiyatı tahmini ve teknik görünüm

Piyasa analisti Christian Borjon Valencia, altının günlük hareketli ortalamalarının altında işlem gördüğünü ve bunun da sarı metalin düşüş trendinde olduğu anlamına geldiğini söylüyor ve şu analizi yapıyor:

Reklam Alanı
Altın fiyatı-günlük grafik

Altının 1.800 doları geri alamaması, daha fazla zararın yolunu açabilir. İlk talep alanı 19 Ağustos’un en düşük seviyesi 1.774,21 dolar olacak. İkincisi temizlendikten sonra, bir sonraki destek 10 Ağustos’un en düşük seviyesi 1.717,79 dolar. Orada belirleyici bir kırılma, fiyatı 2021’in en düşük seviyesini 1.676,86 dolardan test etmeye itebilir. Öte yandan, altın 1.800 doları geri alırsa, altın boğalar biraz nefes alabilir. Getirisi olmayan metal daha sonra kendisine yön verebilecek yeni bir katalizörü beklemek zorunda kalacak.

Altın fiyatı-4 saatlik grafik

Analist Christian Borjon Valencia, bu zaman çerçevesinde, altının fiyat hareketini, aşağı yönlü eğilimi koruyarak, 200 basit hareketli ortalamayı (SMA) aşağı yönlü kırdığını belirtiyor ve şu seviyelere işaret ediyor:

8 Eylül’ün en düşük seviyesi 1.782,47 dolar civarında bir kırılma, 19 Ağustos’un düşüğü 1.774,21 doları açığa çıkarabilir. Bu seviyenin kırılması durumunda, aşağıdaki kilit talep alanları 12 Ağustos’un en düşük seviyeleri, yaklaşık 1.742 dolar ve ardından 10 Ağustos’un en düşük seviyesi 1.717,79 dolar olacaktır. Diğer taraftan, altın boğaları 200-SMA’yı geri alırsa, bir sonraki hedefleri sırasıyla 1.802,36 dolar ve 1.809 dolar olan 100 ve 50-SMA’lar olacak.

Kaynak: Kripto Koin

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!