Reklam Alanı
Reklam Alanı

Norveçli profesörden AstraZeneca açıklaması: Kan pıhtılaşması arasında bağlantı kurulabilir

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Norveç, (DHA)- Norveç’in Oslo Üniversitesi Hastanesi’nde Profesör ve Başhekim Pal Andre Holme, Oxford/AstraZeneca tarafından geliştirilen koronavirüs (Covid-19) aşısı ile kan pıhtılaşması arasında bağlantı kurulabileceğini açıkladı.

Koronavirüse karşı Oxford/AstraZeneca tarafından geliştirilen aşının kullanımı, Avrupa’daki 19 ülke tarafından durduruldu. Norveç’in Oslo Üniversitesi Hastanesi’nde görevli Profesör ve Başhekim Pal Andre Holme, aşının birçok ülkede durdurulmasına neden olan yan etkilerden kan pıhtılaşmasına yönelik açıklamada bulundu.

“PIHTILAŞMA ARASINDA BAĞLANTI KURULABİLİR”

Holme, aşı ile kan pıhtılaşması arasında bağlantı kurulabileceğini ifade ederek, kan pıhtılaşmasının bağışıklık sisteminin aşıya verdiği bir tepki olabileceğini söyledi.
Holme açıklamasında, “Bir bağlantı olduğunu söylerken dikkat edeceğim, ancak yakın zamanda bu kişilerin aşılanmaları ile nadir belirtiler arasında bir bağlantı olduğuna inanmak mantıklı. Kan pıhtılaşmasını ve düşük trombosit seviyelerini tetikleyen bir bağışıklık tepkisi var gibi görünüyor. İlaçların neden olduğu benzer durumları biliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!