Reklam Alanı
Reklam Alanı

Pandemi servisinde çalışan doktordan uyarı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Olcay DÜZGÜN-Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Şehir Hastanesinde pandemi servisinde görev yapan İç Hastalıkları ve Yoğun Bakım Uzmanı Doktor Kaniye Aydın (36), “İnsanlar lütfen kurallara uysunlar. ‘Aşı oldum bana bulaşmaz’ algısı yanlış. Tedbiri elden bırakmayalım” dedi.
Kayseri Şehir Hastanesi’nde koronavirüse karşı mücadele eden İç Hastalıkları ve Yoğun Bakım Uzmanı Doktor Kaniye Aydın, bu süreçte ailesinden ve arkadaşlarından birçok kişinin hastalandığını söyledi. Aydın, “Çalıştığımız pandemi döneminde aynı aileden birkaç kişiyi tedavi ettiğimiz dönem oldu. Aynı aileden vefat edenler oldu. Önce anneyi sonra oğlunu kaybettiğimiz dönemler oldu. Hasta yakınlarının yaşadığı üzüntüleri gördük. Ailesinde ve çevresinde koronavirüse yakalananlar veya koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınları, durumun çok farkında. İnsanlar lütfen kurallara uysunlar. ‘Aşı oldum, bana bulaşmaz’ algısı yanlış. Tedbiri elden bırakmayalım” dedi.
Riskli bölgede çalıştıklarını ifadede eden Aydın, “Hepimizin ailesi var. Eve gittiğimiz zaman hastalığı aileye taşımaktan ciddi anlamda korkuyoruz. Aynı evde farklı ortamlarda oturuyoruz. Aynı masada 1 yıldır yemek yiyemiyoruz. Bu durum bizleri sosyal ve psikolojik olarak etkiledi. İnşallah en kısa zamanda pandemi sürecinden kurtuluruz. İnsanlar aşılanmış olsalar bile maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeliler. Birçok kişi koronavirüs geçirdi ve maalesef kayıplar oldu” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!