Reklam Alanı
Reklam Alanı

Tosuncuk’un ağabeyi Fatih Aydın adliyeye getirildi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA) ÇİFTLİK Bank davası sanığı Fatih Aydın, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Çiftlik Bank kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Emniyette susma hakkını kullandığı öğrenilen Aydın’ın savcıya ifade vermesi bekleniyor. 

DAVANIN GEÇMİŞİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Çiftlik Bank dolandırıcılığı iddiasına ilişkin 3 farklı iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamelerde toplamda 4 bin 449 kişi müşteki sıfatıyla yer aldı. Açılan davalarda kamuoyunda ‘Tosuncuk’ olarak bilinen Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 18 kişi sanık sıfatıyla yer aldı.
İddianamelerde söz konusu 18 sanığın “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “Bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık”, “Ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” ve “Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından toplamda 25 bin 39 yıldan 83 bin 446’şar yıla kadar cezalandırılması isteniyor.
Söz konusu 3 dava Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ederken Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 104 yeni mağdurun çıkması üzerine Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında yeni bir soruşturma yürüttüğü öğrenildi.

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!