Reklam Alanı
Reklam Alanı

TÜİK-Taş kömürü ithalatı Şubat’ta yıllık yüzde 62.4 yükseldi

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 30 Nisan (DHA) – Türkiye’nin taşkömürü ithalatı Şubat’ta aylık bazda  ayında bir önceki aya göre yüzde 2.8 ve yıllık bazda yüzde 62.4 artışla 3.53 milyon tona, yılın ilk iki aylık döneminde de 6.75 milyon tona yükseldi. 
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, linyit satılabilir üretimi Şubat’ta yıllık bazda yüzde 7.6 artarken, aylık bazda yüzde 1.9 azaldı. Taşkömürü satılabilir üretimi de aylık bazda yüzde 9.9, yıllık bazda da yüzde 15,8 azaldı.
Üretimin teslimatları karşılama oranı  Şubat ayında yüzde 105.9 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 75.9 iken taşkömüründe yüzde 2.6 olarak hesaplandı.
Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Şubat ayında taşkömürü teslimatının yüzde 58.5’i ve linyit teslimatının yüzde 83.5’i termik santrallere yapıldı. Böylece, Şubat ayında termik santrallere teslim edilen kömür miktarı 6.25 milyon tonu, yılın ilk iki ayında da 12.7 milyon tonu buldu. (Grafik – Tablo)
 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!