Reklam Alanı
Reklam Alanı

Van’da evlat eylemindeki baba: Çocuğumun eline önce patlayıcı verdiler, sonra dağa kaçırdılar

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN, (DHA)- VAN’da terör örgütü PKK’nın çocuklarını kaçırdığını söyleyen ailelerin başlattığı oturma eylemi, 24’üncü haftada da sürdü. Türk bayrağı ve ellerindeki çocuklarının fotoğrafları ile slogan atan aileler, HDP İl Başkanlığı binası önüne kadar yürüdü. Oğlu Abdul Alim Baran için eyleme katılan Eyüp Baran “Benim çocuğumun 9 yaşında yolunu kesip, eline patlayıcı verdiler. Daha sonra evimizin bahçesinde gündüz ortasında oğlumu kaçırdılar” dedi.
Kentte çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen aileler, 24’üncü haftada da Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde ‘Dağları Kurtlara, Kuşlara Bırakın’, ‘Çocuklarımızı İstiyoruz’, ‘Anneler Nöbette’, ‘Artık Yeter Yakamızdan Düşün’, ‘Çocuklarımız Kimsenin Piyonu Olmayacak’ yazılı dövizler taşıyarak yürüyüş yaptı. HDP İl Başkanlığı binasına kadar slogan atarak yürüyen aileler için polis de güvenlik önlemi aldı. Bina önüne gelen aileler, “Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP” sloganları attı. Parti binası bahçesinde toplanan HDP’liler de yüksek sesle müzik açarak eylemi engellemeye çalıştı, aileler ise slogan atarak tepki gösterdi. 
‘BİZİ SUSTURMAK İSTİYORLAR AMA SUSMAYACAĞIZ’
Eyleme dağa kaçırılan oğlu Yetiş için katılan Saliha Mert, “Oğlum için burada mücadele veriyorum. Anneler olarak çocuklarımızı istiyoruz. HDP bizi müzikle susturmak istiyor ama susmayacağız. Evlatlarımızı alana kadar susmayacağız. Yetiş oğlum, ben seni istiyorum. Oğlumu HDP yandaşları İstanbul’da kaçırdı. Oğlumu kandırıp satmışlar, HDP götürmüş. Ben de HDP’den evladımı istiyorum” dedi.
‘ŞU AN BEŞ PARMAĞI YOK’
Oğlu Abdul Alim Baran için eyleme katılan Eyüp Baran da evlatlarına kavuşuncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek “Benim çocuğumun, 9 yaşında yolunu kesip, eline patlayıcı verdiler. Şu an beş parmağı yok. Daha sonra evimizin bahçesinde gündüz ortasında oğlumu kaçırdılar. Gitmediğim yer kalmadı, oğlumu bulamadım. Çocuğum gelse de gelmese de ben bu mücadeleyi sürdüreceğim. Bütün mağdur aileler gelsin, bu eylemimize destek versin. Hiç kimse korkmasın. Onların sonu yoktur, onlar imansızdır, dinsizdir” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!