Reklam Alanı
Reklam Alanı

Xiaomi 10 yılda 10 milyar dolarlık elektrikli araç yatırımı planlıyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul, 30 Mart (DHA) – Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi Communications Co. Ltd., yeni oluşturduğu akıllı elektrikli araç birimiyle, otomotiv sektörüne resmen girdiğini ve bu sektörde önümüzdeki 10 yıl içinde toplam 10 milyar dolarlık yatırım planlandığını açıkladı.
Xiaomi’nin Salı günü yaptığı açıklamada, bu amaçla kurulacak ve CEO’luğunu Xiaomi CEO’su Lei Jun’un yapacağı şirkete başlangıçta 1.5 milyar dolar yatırım yapılacağı belirtildi.
Daha önce de, Çin medyasında, başka bir Çinli akıllı telefon üreticisi olan Huawei Technologies Co.Ltd.’nin de kendi EV’lerini yapmayı hedeflediği haberleri yayınlandı.
Xiaomi ve partneri Salcomp’un, 2000 kişiye istihdam sağlayarak yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacak İstanbul Avcılar fabrikası geçen hafta içinde açıldı.
Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Vincent Chang açılışta yaptığı konuşmada, “Türkiye’de lokal bir partner haline gelerek bizim için kilit görevi gören bu pazarda üretime başlamamızdan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi ve ekledi:
“İlk etapta giriş segmentindeki Redmi 9C modelimizi bu fabrikada üreteceğiz. Verdiğimiz tüm hizmetleri Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırmak için Mi Store’larımızın sayısını da 100’e ulaştırmayı hedefliyoruz. Sürecin başından beri desteğini esirgemeyen bakanlıklarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Aynı şekilde 2019 yılından beri bizi Türkiye’nin en sevilen telefon markalarından biri haline getiren kullanıcılarımıza da teşekkür ediyoruz.”
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!