Reklam Alanı
Reklam Alanı

Yunus Emre Oratoryosu, 5 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi’nde

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

İstanbul (DHA) AHMET Adnan Saygun’un Yunus Emre Oratoryosu, 5 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’nde olacak.
2021 yılı, Türk dili ve kültürünün önemli halk şairi olan Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması nedeniyle; Cumhurbaşkanlığı tarafından ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ ilan edilmesinin yanında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından da anma ve kutlama yıl dönümleri kapsamına alındı. Bu anlamlı yıldönümü dolayısıyla; İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 5 Kasım 2021 Cuma günü saat 20.00’de Ahmet Adnan Saygun’un Yunus Emre Oratoryosu ile AKM Tiyatro Sahnesi’nde olacak.
13. yüzyılda Anadolu’da yaşamış, Türkçe şiirin öncüsü olan halk ozanı ve düşünürü Yunus Emre… Öz Türkçe ile yazdığı şiirlerinde, varoluş ve insana dair felsefî görüşler ileri sürmüştür. Türk Beşleri arasında sayılan besteci Ahmet Adnan Saygun, Yunus Emre şiirlerine dayanan ilk Türkçe oratoryo olan ‘Yunus Emre Oratoryosu’nu 1943 yılında tamamlamıştır. Cumhuriyet Dönemi Türk müziğinin en çok seslendirilen eserlerinden olan ‘Yunus Emre Oratoryosu’ Saygun’un en önemli yapıtı olma özelliğini taşıyor. Yunus Emre’nin yaşam, ölüm, Tanrı, kadere dair felsefesini ‘dost’a ulaşmasını konu alır.
5 Kasım akşamı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Şef Serdar Yalçın yönetecek. Solistler; Soprano Özgecan Gençer, Mezosoprano Nesrin Gönüldağ, Tenor Berk Dalkılıç ve Bas Zafer Erdaş , İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu ile birlikte sahnede olacaklar. Koro şefi ise Volkan Akkoç.
FOTOĞRAF
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!