Reklam Alanı
Reklam Alanı

15 yaşındaki Zübeyir’in cinayet şüphelisi 2 kardeş tutuklandı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Burak EMEK/ DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR’da daha önce tartışma yaşadığı Zübeyir Kola’yı (15) sokakta çıkan çatışmada öldürdüğü suçlamasıyla saklandığı eve düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alınan Mehmet Ali E., (17) ile ağabeyi İhsan E.,, (22) mahkemede birbirlerini yalanladı. Mehmet Ali E.,, olay günü evde olduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini belirtirken, ağabeyi İhsan E.,  de, ‘Ben evdeydim, kardeşim evde değildi” dedi. 2 kardeş tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Olay, 6 Ekim’de gece saatlerinde Bağlar ilçesi Körhat Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Zübeyir Kola, arkadaşı F.E. ile dışarı çıktıktan sonra sokakta daha önce tartışma yaşadığı Mehmet A.E., ile karşılaştı. Zübeyir’i gören Mehmet Ali.E.,  tabanca ile ateş açtı. Zübeyir Kola da tabancayla karşılık verdi. Çıkan çatışmada kurşunların isabet ettiği Zübeyir Kola, kanlar içinde kaldı, Mehmet Ali E., de olay yerinden kaçtı. Zübeyir, arkadaşı F.E.’nin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kola, hastanede hayatını kaybetti.
11 GÜN SONRA YAKALANDI
Olay yerinde inceleme yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sokaktaki bir evin bahçesinde 3 tabanca ile çok sayıda mermi kovanı buldu. Görgü tanıklarının ifadesinde Mehmet Ali E.’nin  yanında ağabeyi İhsan E.’nin de olduğunu belirledi. 2 kardeşin yakalanması için çalışma başlatıldı. 11 gün boyunca özel ekip tarafından izi sürülen Mehmet Ali E., ile ağabeyi İhsan E.’nin Kayapınar ilçesinde bir evde saklandığı tespit edildi. Özel harekat polislerinin desteğiyle eve operasyon düzenlendi. Ekipler, 2 kardeşi yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan aramada, olayda kullanılan tabanca da ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından 2 kardeş, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Mehmet Ali E., savunmasında “Ben yapmadım, olay günü evdeydim” dedi. Ağabey İhsan E.,  ise “Ben evdeydim, kardeşim evde değildi” dedi. Bunun üzerine Mehmet Ali E., “Ağabeyim yanlış hatırlıyor, evdeydim. Görgü şahitleri de bana iftira atıyorlar” dedi. Mehmet Ali E., ‘kasten adam öldürme’ suçundan ağabeyi de yardım ettiği gerekçesiyle, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
FOTOĞRAFLI
 

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!