Reklam Alanı
Reklam Alanı

33 gramlık muhabbet kuşundan 8 gram tümör alındı 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Aytaç ÖZTÜRK/ ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK’ta Ercan Akkuş’a ait, 5 yaşında olan ve 33 gram ağırlığındaki ‘Cumhur’ isimli muhabbet kuşunun karnından 8 gram ağırlığında tümör çıkarıldı. 
Kentte yaşayan Ercan Akkuş, ‘Cumhur’ ismini verdiği muhabbet kuşunun karnında şişlik olduğunu fark etti. Tedavisi için götürüldüğü veteriner kliniğinde ‘Cumhur’un karnında tümör tespit edildi. Tedaviye alınan ‘Cumhur’un karnında 8 gram ağırlığındaki tümör, operasyonla alındı. ‘Cumhur’un tedavisinin devam ettiğini belirten veteriner kliniği hekimi Önder Alkan, muhabbet kuşlarında tümör görüldüğünü ancak 8 gram ağırlığına ulaşmış tümörlerin nadiren görüldüğünü kaydetti. Zor ameliyat gerçekleştirdiklerini belirten Alkan, “33 gram bir kuşun üzerinde yapılan bir ameliyat. Dolayısıyla çok sık karşılaştığımız bir durum değil. Şu anda iyi ama 24 saat hayati tehlikesi var. Yoğun bakıma alıp oksijen vereceğiz. Muhabbet kuşlarında çoğunlukla ölüm tümördür. Çok fazla çıkıyor bu durum. ‘Cumhur’ kurtulacak inşallah. Türkiye’de tümör operasyonu yapılıyor ama bu büyüklükte nadir görülüyor, diyebiliriz. Kaslardan kökünü almış bir tümör. Başarılı ameliyat ile tümörü çıkardık” diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!