Reklam Alanı
Reklam Alanı

42 il ve KKTC’deki FETÖ operasyonunda Semih Terzi’nin oğlu da gözaltında

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Davut CAN/ İZMİR, (DHA)- İZMİR merkezli 42 il ve KKTC’de, FETÖ/PDY’nin ‘Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanması’na yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı, 164’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit Astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurulan general Semih Terzi’nin oğlu Faruk Terzi ile KKTC’de görev yapan 2 TSK personelinin de bulunduğu belirtildi. Şüphelilerden 7’sinin itirafçı olup, serbest kaldığı öğrenildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY’ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, 42 il ve KKTC’de örgütün ‘TSK yapılanması’na yönelik eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Soruşturma kapsamında dün 44’ü muvazzaf 69 asker ile 145’i darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 214 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 137’si ise yakalandı. 27 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı, 164’e yükseldi. 3 şüphelinin gözaltı kararı, mükerrer soruşturma nedeniyle iptal edildi. 3 kişinin de koronavirüs gerekçesiyle gözaltı kararı kaldırıldı. 164 şüpheliden 7’si de itirafçı olduktan sonra serbest bırakıldı. Firari olduğu tespit edilen 44 şüpheli ise aranıyor.
Öte yandan gözaltına alınan şüpheliler arasında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit Astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurulan general Semih Terzi’nin oğlu Faruk Terzi ile KKTC’de görev yapan 2 TSK personelinin de bulunduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!