Reklam Alanı
Reklam Alanı

43 yıldır ayakkabı tamirciliği yapıyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Yusuf Mehmet BAŞKAL/KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ’nin Develi ilçesinde Numan Usta (59), 43 yıldır ayakkabı tamirciliği yaparak, unutulmaya yüz tutmuş mesleğini devam ettirmeye çalışıyor.
Develi’de yaşayan 2 çocuk babası Numan Usta, 14 yaşında çalışmak için İstanbul’a gitti. Bir ayakkabı tamircisinin yanında işe başlayan Usta, 6 yıl çırak olarak çalıştı. Sonrasında askere giden Usta, teskeresini aldıktan sonra ayakkabıcılık mesleğini yapmak için memleketine döndü.1984 yılında kendi iş yerini açan Usta, yıllardır burada ayakkabı tamirciliği yapıyor. Unutulmaya yüz tutmuş mesleğini devam ettirmeye çalışan Usta, ailesinin geçimini sürdürüyor.
‘BİR TEK BEN VARIM’
“Meslek öğrenmek için gelen, giden yok” diyen Usta, şunları söyledi:
“Bugün Develi girişinden bitişine kadar 3 kilometre yol var. Yol üzerinde bir tek ayakkabı tamircisi olarak ben varım. Herhangi bir vatandaşın ayakkabısına çivi çakılacak veya tamir edilecek bir durum olsa bunu yapacak kimse yok. Bir mesleğin, bir sanatın ölmesi o mesleği yapan kişiyi üzmez mi? Tabi ki üzüyor. Ayakkabıcılık mesleği makineleştikten sonra eski ustalık kalmadı. 60 bin nüfuslu bir ilçedeyiz. Burada azınlıkta olduğumuz için talep oluyor. Bir ev geçindirecek kadar kazancımız oluyor. Gelen müşterilerimiz bizim bu meslekteki son temsilcilerimizden olduğunu öğrenince, ‘keşke ustam yanında birileri daha yetişseydi, sizlerden sonra biz ne yapacağız’ diyorlar. Ancak yapacak bir şey yok” 

FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!