Reklam Alanı
Reklam Alanı

70 gönüllü, Nemrut Krater Gölü çevresinden 3 ton çöp topladı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Özcan ÇİRİŞ-Ceren ÇALIŞKAN/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’in Tatvan ilçesinde belediye ekipleri, STK temsilcileri ve Van Gölü aktivistleri; dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölü Nemrut’un çevresini temizledi. UNESCO adayı Nemrut’tan yaklaşık 3 ton çöp toplandı. 
Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) kapsamında ‘Mükemmeliyet Ödülü’ alan, karlı dağları, endemik bitkileri, sıcak ve soğuk gölleriyle ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü’nde temizlik çalışması yapıldı. Bitlis’in Tatvan Belediyesi, STK temsilcileri ve Van Gölü Aktivistleri Derneği gönüllerinden oluşan 70 kişilik ekip, Nemrut’un çevresindeki piknik alanlarını temizledi. Toplanan yaklaşık 3 ton çöp, kamyona yüklenip atık kerkezine götürüldü. 
Van Gölü Aktivistleri Derneği Genel Sekreteri Maşallah Özel, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için böyle bir kampanya başlattıklarını belirterek “Dünya mirası olan yeryüzü cenneti Nemrut Kalderası’nda temizlik etkinliği düzenledik. Amacımız farkındalık oluşturmak ve gelecek nesillere bu dünyayı temiz bırakmak istiyoruz. Bilindiği üzere buranın 2022’de UNESCO’ya müracaatı yapılacak ve 2023’te UNESCO’da olacak. Bununla ilgili üst düzeyde çalışmalar devam ediyor. Gelen misafirlere temiz ve yeşil bir Nemrut bırakmak istiyoruz” dedi. Van Gölü Aktivistleri gönüllülerinden Eslem Ece de Nemrut Krater Gölü’nün Türkiye’nin doğa harikalarından biri olduğunu belirterek çevre temizliği yaptıklarını söyledi. 

FOTOĞRAFLI

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!