Reklam Alanı
Reklam Alanı

HABEROLDUK YURT BÜLTENİ- 11 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) AFRİN’DEKİ SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN 13 SİVİL TOPRAĞA VERİLDİ

SURİYE’nin Afrin kentinde terör örgütü PKK/YPG’nin dün bir hastaneye yaptığı saldırıda hayatını kaybeden 13 kişi toprağa verildi.
PKK/YPG terör örgütü unsurlarınca dün yapılan füze ve top atışları, Afrin merkezde bulunan Özel Şifa Hastanesi’nin acil bölümüne isabet etti. Saldırı sonucu, hastanede tedavi gören 13 sivil hayatını kaybetti, 27 sivil yaralandı. Hayatını kaybedenler için bugün ilçede yüzlerce kişinin katılımıyla tören düzenlendi. Törene katılanlar gözyaşı dökerek teröre tepki gösterdi. 13 kişi, dualarla toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
——————————
– Tabutların taşınması

Ferhat DERVİŞOĞLU/AFRİN (Suriye), (DHA)- 

========================================================

2)3 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ OTOMOBİLİN HIZ İBRESİ 130 KİLOMETREDE TAKILMIŞ

Reklam Alanı

HATAY’da karşı şeride geçip başka bir otomobille çarpıştığı kazada 3 kişinin hayatını kaybettiği otomobilin hız ibresinin 130 kilometrede takılı kaldığı belirlendi. Kazada hayatını kaybeden Murat Özkan (19) ve Abdülkerim Tandoğan (20) ile Hakan Arslan’ın (21) Arsuz’da deniz tatiline gitmek için bir arada oldukları öğrenildi. Kaza, dün saat 11.00 sıralarında Antakya- İskenderun kara yolunda meydana geldi. Durdu Keleş yönetimindeki 02 AAB 765 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp refüjü aşarak karşı yönden gelen Tülin Çelik yönetimindeki 31 SV 771 plakalı otomobille çarpıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, 02 AAB 765 plakalı otomobildeki Murat Özkan ve Abdulkerim Tandoğan’ın kaza yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları yerlerden çıkarılan 5 kişiyse ambulanslarla bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. 02 AAB 765 plakalı araçtan yaralı çıkarılan Hakan Arslan da doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.
Öte yandan, hız sınırının 70 olduğu belirtilen bölgede, kazaya neden olan 02 AAB 765 plakalı otomobilin hız ibresinin 130 kilometrede takılı kaldığı görüldü.
YARALI DÖRT KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Kazadaki 02 AAB 765 plakalı otomobilin sürücüsü Durdu Keleş ile 31 SV 771 plakalı aracın
sürücüsü Tülin Çelik, Yıldız Göz ve Duru Çelik’in Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki tedavileri sürüyor.
YAKINLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ
Kazada hayatını kaybeden Hakan Arslan, Antakya Mezarlık Kompleksi’nde, Abdülkerim Tandoğan, Üzümdalı Mahalle Mezarlığı’nda, Murat Özkan ise Gökçegöz Mahalle
Mezarlığı’nda yakınlarının gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Arkadaş oldukları belirlenen Arslan, Tandoğan ve Özkan’ın, Arsuz ilçesinde deniz tatiline gitmek için bir araya geldikleri belirtildi.

Görüntü Dökümü
——————————
– Cenaze namazından detaylar
– Yaşanan kazadan detaylar
– Kazada hayatını kaybeden Abdulkerim Tandoğan ve Hakan Arslan’ın sağlık fotoğrafları

Haber-Kamera: İzzet NAZLI / HATAY,(DHA)

========================================================

3) KAÇAK KAZIDA METAN GAZINDAN ZEHİRLENDİLER

AYDIN’ın Söke ilçesinde, define aramak için kaçak kazı yapan 7 kişiden 2’si, metan gazından zehirlendi. Ekiplerin çalışmasıyla 1 kişinin cesedine ulaşıldı, diğerine ulaşmak için çalışmalar sürüyor.
Serçin Mahallesi Bafa Gölü yakını Kale Kırklığında mevkindeki SİT alanına define için kaçak kazı yapan K.Ü (32), M.Ç. (45), N. B (77), B.H (47), M.T (51), A.U (24), E. Y. (40) isimli 7 kişiden 2’si, bugün saat 13.30 sıralarında indikleri kuyudan çıkamadı. Dışarıda kalan diğer arkadaşları, kuyuda oluşan metan gazından zehirlendiği belirtilen A.U ve E.Y.’yi kendi imkanlarıyla çıkaramayınca jandarmadan yardım istedi. Olay yerine jandarma, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Zehirlenen 2 kişiden A.U.’nun yapılan çalışmayla cesedine ulaşıldı. Diğer kişiye ulaşılması için AFAD ve UMKE ekipleri çalışma sürdürüyor.  

Görüntü Dökümü
——————
-Olay yeri ekiplerden görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

========================================================

4) ‘AFAD GÖREVLİSİYİZ’ DİYEREK, KAÇAK KAZI YAPAN 11 KİŞİYE GÖZALTI

KASTAMONU’nun Hanönü ilçesine bağlı Kavak köyüne gelerek, kendilerini Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevlisi olarak tanıtarak, define aramak için kaçak kazı yapan 11 kişi gözaltına alındı.
İlginç olay bir hafta önce Hanönü ilçesine bağlı Kavak köyünde meydana geldi. Köye gelen 11 kişi, köy halkına kendilerini AFAD görevlisi olarak tanıtıp, yanında getirdikleri evrakı göstererek, bölgede heyelan ve deprem önleyici çalışmalar yapacaklarını söyledi. Görüşmenin ardından köyden ayrılan 11 kişi, 3 gün sonra çeşitli iş makineleri ve araçlarla yeniden köye geldi. Ormanlık alanda çadır kuran 11 kişi, iki ayrı bölgede define aramak için kaçak kazı çalışması başlattı. 11 kişi çalışmalar sırasında, camiden anons yaptırarak, köy halkının bölgeye gelmesinin tehlikeli ve yasak olduğunu duyurdu. Bu süre içerisinde 20 ve 100 metre derinliğinde çukurlar açarak kazı çalışmalarını sürdürdü.
EVRAK İNCELENDİ
Bir süre sonra durumdan şüphelenen bazı köylüler, durumu Hanönü İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdi. Köye Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, kazı çalışmasının yapıldığı bölgeye gelerek, şüphelilerin evrakını inceledi. Yapılan incelemede evraklın sahte olduğu ve AFAD’ın burada herhangi bir çalışmasının olmadığı belirlendi. Kaçak kazı yaptıkları tespit edilen aralarında kamu görevlisi ve emekli askeri personelin de olduğu Ü.F. (45), H.T. (40), O.Ö. (35), T.Y. (43), O.Ç. (40), K.L. (34), Ö.S. (38), İ.Ü. (37), S.Y. (30), G.D. (28) ve M.K.’yi (45) gözaltına alındı. Kaçak kazıda kullanılan iş makinesi ve diğer araçlara el konuldu. 11 şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Görüntü Dökümü
——————
-Kazıdan görüntüler

Haber: Gürkan YILMAZ/KASTAMONU-(DHA)-

==========================================================

5) MİNİBÜSE ÇARPAN OTOMOBİLDEKİ 3 KİŞİ YARALANDI

 KİLİS’te, kontrolden çıkıp park halindeki minibüse çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı. 
Kaza, öğle saatlerinde Nedim Ökmen Mahallesi’nde meydana geldi. Kent merkezi yönünde ilerleyen Leyla A. yönetimindeki 33 AFE 176  plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarında park halinde bulunan 79 AH 452 plakalı minibüse çarptı. Kazada sürücü Leyla A. ve yanında bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü
——————
 – Olay yerinden görüntü
– Araçlardan görüntü
– Yaralılara ilk müdahale
– Genel ve detay görüntüler
( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

==========================================================

6) SEÇİMİ KAZANDI, ‘2 GÜN İKAMET İHLALİ’ İLE MUHTARLIKTAN OLDU (EK)
DİĞER MUHTAR ADAYI KONUŞTU

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Çömlekçi Mahallesi’ndeki muhtarlık ara seçimini kazanıp, adaylık için mahallede 180 günlük oturma şartını 2 günle ihlal ettiği belirlenince mazbata alamayan İsmail Taşlı’nın ardından en fazla oy olan rakibi Yusuf Alhan, nihai karara saygı duyacağını ve mazbatanın tarafına verileceğini düşündüğünü söyledi. Mazbatanın kendisine verilmesi yönünde emsaller bulunduğunu kaydeden Alhan, “Hepimiz arkadaşız. Neticede İsmail Taşlı arkadaşımız kazandı. Aynı zarfta benim 2 pusulam olduğu için yasa gereği 9 oyum geçersiz sayıldı. Buna saygı duyuyorum. Diğer yönden, bana verilmiş oyların sorumluğunu hissederek, 6 ay ikamet kriterine uyulmadığı için yasal hakkımı kullandım. Orada 2 günlük bir fark var. İlçe Seçim Kurulu’nun tarafıma mazbatanın verilmesine yönelik bir karar da var. Ancak itiraz yolu açık. Arkadaşımız da itiraz hakkını kullandı. Geçersiz oylarım sayılsaydı ben kazanmış olacaktım. Sonuç olarak mazbatanın bana döneceğini umut ediyorum. Buna benzer emsal kararlar da mevcutö dedi.

Görüntü Dökümü
——————
-Yusuf Alhan konuşma
-Detaylar
HABER KAMERA: Fatih TURAN-Selçuk BAŞAR/TRABZON-DHA

================================H=========================

7) KONAR İLE ARICILAR DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU YOLUNDA 

MERSİN’in Erdemli ilçesinde arıcı Celal Çay, ‘Kontrollü Arıcılık Sistemi’ni (KONAR) kurarak Anadolu’nun dört bir tarafındaki 40 arıcı ile Eğriçayır Yaylası’nda ürettikleri kriterde bal üreterek yeniden dünya şampiyonluğunu Türkiye’ye kazandırmak istiyor.
Türkiye’ye birden fazla ödül kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Celal Çay, Eğriçayır Yaylası’nda ürettikleri balla 2019’da Montreal’de ‘en iyi bal kupası’nı aldıklarını hatırlattı. Bu başarıyı 300 yıllık arıcılık geleneğine borçlu olduklarını kaydeden Çay, “Bu arıcılık deneyimimizi kendimize saklamadık, bir standart oluşturduk. KONAR’ın amacı ülkemiz arıcılığını ilerletmek, bir tane Eğriçayır Yaylası değil, onlarca Eğriçayır Yaylası oluşturmak. Çünkü Anadolu’da çok güzel yaylalar var” dedi.
Projeden bahseden Celal Çay, şunları söyledi:
“Arıcılarımız bu standarda göre üretim yaparak Anadolu’da aynı kalitede bal üretiyor. Amacımız bir sonraki Apimondia Bal Yarışması’nda onlarca madalyayla ülkemizin ödüllendirilmesi. Bizim oluşturduğumuz bu standartlarımız üreticiye güven verecek. Çünkü bir iç denetim yapıyoruz. Aynı zamanda organik sertifikasyon firmaları da dış denetim yapıyor. İşletmemizde ballar kalıntı analizinden geçiyor. Tüketiciye de büyük güven sağlıyor. Sistemimizde şu anda 40 arıcımız var. Sistemimiz Anadolu’daki tüm arıcılarımıza açık. İsteyen internet sayfamızdaki mailimizden ulaşabilir. Arıları taşıdığımız bölgeleri kayıt altına almak gerekiyor. İzlenebilirliği sağlamak gerekiyor. Yani bir kavanozda üretici ürünü aldığı zaman onun parti numarasına baktığında hangi yaylada hangi arıcı tarafından hangi sezonda sağdığı bilgisine kadar ulaşabilmemiz gerekiyor. Bu dünyanın istediği bir standart, biz ülkemizde bunu KONAR ile sağlamayı hedefliyoruz.”
KADIN ARICILAR DA KONAR’DA
KONAR’da kadın arıcılar da yer alıyor. Kadınlar olarak bu sisteme büyük katkılar vereceklerine inandıklarını ifade eden arıcı Gökçe Çay, “KONAR arıcılık sisteminde biz kadınlar da bulunuyoruz. Kadın üreticilerimizin daha da ileriki dönemler de artarak, üretim kalitesindeki dengeyi daha da artıracağını düşünüyoruz. Uluslararası ödüllerde de kadınlarımızın ülkemize bir sürü ödül getireceğini inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ürettikleri ballarla, bütün ödülleri alacaklarını ifade eden kadın arıcı Emine Konyalı, “Ürettiğimiz ballarla tüm ödülleri kucaklayıp geleceğiz” dedi.
KONAR ile kendilerini geliştirdiklerini ve hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden arıcı Ahmet Konyalı ise “Biz Anadolu arıcıları olarak KONAR’a dahil olduk. KONAR’da kendimizi daha iyi geliştiriyoruz, geliştirdiğimize de inanıyoruz. Hedefimiz inşallah uluslararası bal kongrelerinde daha iyi bir derece elde edebilme” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
——————
– Kovanların drone ile çekilen görüntüsü 
– Kovanlardan genel ve detay
– Celal Çay, kovanlarla ve peteklerle ilgilenirken
– Polen sağım görüntüsü
– Bal sağım görüntüsü
– Celal Çay’ın ödül almasından görüntü
– Celal Çay, konuşurken
– Gökçe Çay konuşurken
– Emine Konyalı konuşurken
– Ahmet Konyalı konuşurken
Haber-Kamera: MERSİN; (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!