Reklam Alanı
Reklam Alanı

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Çelik: Amacımız adada hayatı kolaylaştırmak 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Esma MURAT – Feridun AÇIKGÖZ / İSTANBUL, (DHA) – ADALAR İlçesi’nden akülü araçların kaldırılmasıyle ilgili açıklama yapan Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik, “Kesinlikle amacımız ada sakinlerinin hayatlarını zorlaştırmak değil, aksine kolaylaştırmaktır” dedi. 
Adalar İlçesi’nde bugün itibariyle akülü araç kullanımı yasaklandı. Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik, akülü araçların Adalar İlçesi’nden kaldırılmasına ilişkin Adalar Belediyesi’nde basın açıklaması yaptı. Çelik, “Kesinlikle amacımız ada sakinlerinin hayatlarını zorlaştırmak değil, aksine kolaylaştırmaktır. Adalar’da geldiğimiz nokta şöyle tehlikeli bir nokta; 16 bin nüfuslu bir ilçe Adalar. 12 bin seçmen var. Biz bugün 8 ile 10 bin arasına ulaşmış akülü araçtan bahsediyoruz. Maksimum yol genişliği 4 metre olan Adalar İlçesi’nde bu trafik yoğunluğunun kaldırılamaz hale geldiğini herkes görebilir. Biz bir düzen ve kontrol altında akülü araç kullanımının devam etmesini hedefliyoruz” dedi.
“Eski dönemde bizlere ücretle plakalar verildiği iddiası doğrudur” diyen Çelik, “Bunlar plaka tescil ücretidir. Bizden önceki yönetim döneminde verilmiştir. Ve bu plakalar o dönemde hastaneden alınan heyet raporu ile verilmiştir” diye konuştu.

“İDARİ YAPTIRIMLAR UYGULANACAK” 
Bundan sonraki süreçte UKOME’nin aldığı kararın çok net olduğunu söyleyen Çelik, “Bu konu için özellikle alt komisyon kuruldu. Vatandaş aracıyla olan ilgisinin ve ihtiyaç noktasını emniyete bildirecek. Emniyet başvuruyu alacak. Başvuru alt komisyonda değerlendirilecek. Komisyonda Adalar Belediyesi, İBB, emniyet ve zabıta kurumu yer alacak. Olumlu sonuç çıkması sonrası durum UKOME’ye bildirilecek. Bu konuyla ilgili zabıta ve polis denetimleri gerçekleştirilecek. İdari yaptırımlar uygulanacak” ifadelerini kullandı. 
(FOTOĞRAF)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!