Reklam Alanı
Reklam Alanı

Adana Havalimanı’nda piste inen uçağın önüne çıkan kaçak göçmenler, sınır dışı ediliyor

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Nuri PİR/ADANA, (DHA)- ADANA’da polisin uygulama noktasında durdurduğu TIR’ın polis merkezine çekildiği sırada kasasından atlayıp, kaçarken 21’i Adana Havalimanı’na girip, pistte iniş yapan uçağın önüne çıkan toplam 120 kaçak göçmen, sınır dışı edilmek üzere Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi
Olay, saat 11.00 sıralarında Adana Havalimanı’nda meydana geldi. İddiaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İncirlik Park Alanı’nda uygulama yaptığı sırada bölgeden geçen bir TIR’ı kontrol için durdurdu. Ekiplerin kontrolünde Aydın K., Hanım A. ve Muharrem K.’nin içerisinde olduğu, Tatvan’dan Ankara’ya gitmek üzere yola çıktığı öğrenilen TIR’ın kasasında; 111’i Afganistanlı, 8’i Pakistanlı ve 1’i Bangladeşli toplam 120 kaçak göçmen belirlendi. Polis, geniş alanı olan Şakirpaşa Polis Merkezi’ne TIR’ı çekerken, kaçan 21 göçmen Adana Havalimanı’nın tellerinden atlayıp, piste girdi.
UÇAK SON ANDA DURDURULDU
Adana’ya iniş yapıp park alanına geçen uçağın pilotu, kalabalığı fark edince uçağı durdurdu. Havalimanı güvenlik görevlileriyle polis ekipleri, gruba müdahale etti. Polis ve güvenlik görevlilerini görüp, kaçmaya çalışan gruptaki bazı kişiler havalimanının farklı noktalarına dağıldı. Güvenlik güçleri, kaçanları yakaladı. Adana Valiliği, göçmenlerin tamamının gözaltına alındığı bildirdi. Bu anlar da cep telefonu ile anbean görüntülendi. Öte yandan havalimanına iniş ve kalkışlar yaklaşık 1,5 saat durduruldu.
Olayla ilgili inceleme tamamlandıktan sonra kaçak göçmenleri getiren Aydın K., Hanım A. ve Muharrem K. gözaltına alındı. 120 kaçak göçmen ise sınır dışı edilmek üzere Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Buradaki işlemlerinin ardından kaçak göçmenler sınır dışı edilecek.

FOTOĞRAF

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!