Reklam Alanı
Reklam Alanı

AFAD, Ağrı’da eğitim verdiği gönüllülerle çığ tatbikatı yaptı

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

AĞRI İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan gönüllü arama kurtarma ekiplerine çığ eğitimi verdikten sonra, kar altında kalan 2 kişiyi kurtarma tatbikatı yaptı. 

AFAD İl Müdürlüğü görevlileri, Kızılay, İHH İnsani Yardım Vakfı, Beşir ve TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği bünyesinde oluşturulan gönüllü arama kurtarma ekiplerine eğitim verdi. Küpkıran Kayak Merkezi yakınlarındaki dağlık alanda 30 gönüllüyü 3 gün süren ile eğiten AFAD, ekipleri, son gün tatbikat düzenledi. 30 gönüllü senaryo gereği çığ altında kalan 2 dağcıyı kurtarmak için harekete geçti. Ellerinde çubuklarla karlı zeminde arama yapan, gönüllüler dağcıları yaralı kurtararak 112 Acil sağlık ekiplerine teslim etti. 

‘300 BİN KİŞİYE AFET EĞİTİMİ VERMEYİ PLANLIYORUZ’

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Ağrı AFAD İl Müdürü Necati Oruk, 2021 yılının İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Afet eğitim yılı’ olarak ilan edildiğini belirterek: “İlimiz bildiğiniz gibi yoğun kar yağışı alan bölgeler arasına girmektedir. Meydana gelmesi muhtemel bir çığ olayında etkili müdahalede bulunabilmek adına ilimizde faaliyet gösteren Kızılay, İHH, Beşir ve TAMGA derneklerimizde oluşturulan arama kurtarma birliklerine öncelikle kurumumuzda teorik eğitimler verdik. Ardından sahada gerekli eğitimleri verdikten sonra paydaşlarımızla birlikte uygulamada karşılaşabileceğimiz sorunları, aksaklıkları tespit edip gidermek amacıyla bir tatbikat düzenledik. Tatbikatımızda senaryo gereği çığ altında kalmış iki kişiyi kurtarıp 112 acil sağlık ekiplerine teslim ettik. Bunun yanında malumunuz İçişleri Bakanımız tarafından 2021 yılı ‘Afet eğitim yılı’ olarak ilan edildi. Bu kapsamda Türkiye genelinde yaklaşık 51 milyon vatandaşımıza afet eğitimi verilmesi planlanmakta. Bizde bu kapsamda ilimizde 300 bin kişiye eğitim vermeyi planlıyoruz” diye konuştu. 

TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği gönüllüsü Leyla Vural da eğitimlerin oldukça verimli olduğunu kaydederek: “3 gündür AFAD İl Müdürlüğümüzün bize uygulamalı olarak verdiği eğitimi çığ tatbikatı ile tamamladık. Gayet verimli eğitimler oldu. Oldukça deneyimli süreçlerden geçtik. Çok güzeldi. Umarım daha geniş zamanlarda daha kapsamlı eğitimler almaya devam ederiz” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Uygulamalı eğitimler detay görüntüler
-Çığ tatbikatı görüntüler
-Yararlıların çığ altından kurtarılması
-Yaralıların kar üstü araçla ambulansa taşınması
-Gönüllü Leyla Vural röportaj
-AFAD İl Müdürü Necati Oruk röportaj

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!