Reklam Alanı
Reklam Alanı

AHİD’den şiddete uğrayan kadınlara hukuki ve psikolojik destek

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Erkan KÖSE-Onur Can KANKAL/ANKARA, (DHA)- ANKARALILAR ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) Genel Başkan Yardımcısı Sanem Arıkan, kurdukları akademi ile şiddete maruz kalan kadınlara hukuki ve psikolojik destek verdiklerini söyledi. Arıkan, “Avukat arkadaşlarımız çocuklara ve kadınlara yönelik şiddetin engellenmesi ile ilgili neler yapılabileceğinin detaylarını anlatıyorlar” dedi.
AHİD Genel Başkan Yardımcısı Sanem Arıkan, yaptığı açıklamada, dernek içerisinde kurdukları akademide hukukçu kadınların görev aldığını söyledi. Akademide kadınlara sosyal hayatta hak ettikleri yerlere ulaşabilmeleri için her türlü destek vermeyi amaçladıklarını söyleyen Arıkan, “Derneğimizin 17 şubesi ve belediyelerimizle yaptığımız ortak çalışmalarla, en ücra beldelere gidiyoruz. Avukat arkadaşlarımız çocuklara ve kadınlara yönelik şiddetin engellenmesi ile ilgili neler yapılabileceğinin detaylarını anlatıyorlar. Böyle bir şey başlarına geldiğinde nasıl davranmaları gerektiğini, nereye başvurmaları gerektiğini, hukuki sonuçları ve süreçleri anlatıyorlar. Avukat Tülin Bekar arkadaşımızla, doğuda bir şehrimizde, gece yarısı evinden çocuklarıyla birlikte bir kadını kurtardık. Kadın çok büyük şiddete maruz kalıyordu. Elektrik veriliyordu. Kendisini bir gece operasyonuyla kurtardık. İl Emniyet müdürümüzün desteğiyle kadını olduğu yerden aldık gerekli yerlere yerleştirdik. Hukuki süreçleri takip ettik. Bunun gibi pek çok olay yaşadık çok ciddi işler yaptık” dedi. Arıkan, akademi ile şiddete maruz kalan kadınlara hukuki ve psikolojik destek verdiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI 

 

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!