Reklam Alanı
Reklam Alanı

Alman istihbaratından koronavirüsü inkar edenlere gözetim

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Almanya, (DHA)- Almanya istihbarat servisinden yapılan açıklamada, ‘koronavirüs inkar hareketinin’ destekçilerinin, devlete zarar verme riski oluşturdukları için gözetim altına alınacağı belirtildi.
Almanya’da istihbarat servisi, son dönemlerde artan ‘koronavirüs inkarcıları’ konusunda harekete geçti. Ülkede koronavirüs salgını kapsamında alınan karantina ve hijyen kurallarını eleştiren hareketin destekçilerinin, devlete zarar verme riski oluşturdukları gerekçesiyle gözetim altına alınacakları ifade edildi. Almanya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Temel demokratik düzenimizin yanı sıra, parlamentolar ve hükümetler gibi devlet kurumları, COVID-19 pandemisini kontrol altına almaya yönelik önlemlerin başlangıcından bu yana çok sayıda saldırı ile karşı karşıya kaldı” denildi. Bu saldırıların ise ‘koronavirüs inkarcıları’ tarafından yapıldığı ifade ediliyor.
“İNKARCILARIN AŞIRI SAĞCI GRUPLARLA BAĞLANTILARI VAR”
Gözetim altına alma kararına yönelik yetkililerden yapılan açıklamada, koronavirüs inkar hareketi destekçilerinin, ‘Reichsbürger’ olarak bilinen, Almanya’nın 1937 yılındaki sınırlarını, modern sınırları kabul eden aşırı sağcı grupla ilişkili olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!