Reklam Alanı
Reklam Alanı

Amasra’da tarihi ‘Direkli Kaya’ya boyayla zarar verdiler

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ayhan ACAR/ AMASRA (Bartın), (DHA)- BARTIN’da, Amasra’ya ismini veren, Helenistik dönemde adına para bastırıp yönetimini ilan eden ilk kraliçe olan Pers prensesi Amastrist’in denize girdiği yer olarak bilinen ‘Direkli Kaya’ya sprey boyayla zarar verildi.
Amasra ilçesi Kaleiçi Mahallesi’nde küçük liman mevkisinde, Kraliçe Amastrist’in denize girdiği yer olarak bilinen ‘Direkli Kaya’da, 3-4 bölge ile gemi bağlama direğine zarar verildi, sprey boyayla kalp ve işaretler yapılarak yazılar yazıldı. Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeye alan polis, yazıyı yazanların yakalanması için çalışma başlattı. Tarihi kayaya yazı yazan kişi ya da kişiler hakkında, ‘Kültür ve tabiat varlıklarına zarar vermek’ suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.
Denizli’den çocuklarıyla gezmeye gelen Selcan Ceylan, “Amasra’ya ilk kez geliyoruz. Öğrendiğimiz kadarıyla Kraliçe Amasrist’in havuza girdiği bölüme bu şekilde yazılar yazıldığını görünce içimiz acıdı, bu olmaması gerekir. Tarihi eserlere sahip çıkmamız gerekir. Bu olmamış, hiç hoş değil” dedi.

FOTOĞRAFLI

Reklam Alanı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!